Стеф Кари: Биће тешко добити Србију

Танјуг
Foto: Taнјуг/АП

АБУ ДАБИ - Репрезентативац САД у кошарци Стеф Кари изјавио је данас у Абу Дабију да је селекција Србије тежак ривал и да његов тим мора да буде фокусиран како би замишљено спровео у дјело.

Кошаркаши Америке одиграће двије пријатељске утакмице у Абу Дабију, у понедјељак са Аустралијом и у сриједу против Србије.

"Ове утакмице су јако битне. Свака утакмица биће прилика да помало учимо о себи, да знамо на шта треба да се фокусирамо када утакмице заиста буду важне, у Паризу. Све је згуснуто. У НБА лиги имате мјесец и по дана тренинг кампа прије него што сезона почне, сада имамо само три недјеље", изјавио је Стеф Кари новинарима у Абу Дабију.

Кари се присетио наступа на Свјетском првенству за јуниоре које се 2007. године играло у Новом Саду, а САД су тада у финалу изгубиле од Србије.

"Играо сам за репрезентацију до 19 година у Србији, баш против Србије. Добили смо их у групи, а онда су нам они узвратили у мечу за злато. Послије тога смо им се реванширали у финалу Мундобаскета 2014. у Шпанији. Много је историје иза нас", рекао је Кари.

Кошаркаши Србије и Америке се налазе у истој групи на Олимпијским играма у Паризу, поред њих у групи Ц биће Порторико и Јужни Судан.

Амерички кошаркаш сматра да ће Србија бити тежак ривал његовој репрезентацији, посебно је похвалио Николу Јокића и Богдана Богдановића.

"Искрено, не знам како ће бити играти против њих овдје, али су са нама у групи на Играма и ето, чека нас неколико добрих окршаја. Биће тешко добити Србију, зато ми морамо да будемо фокусирани на оно што ми знамо и да то спроведемо у дјело. Србија је доста тежак ривал, као и још неке репрезентације које ћемо видјети на Играма", поручио је Кари.

Кари се радује ОИ које ће бити прве на којима ће наступити.

"Све је досад било изузетно, овдје су момци који су много тога постигли у својим каријерама. Забавно нам је и сви смо спремни за оно што слиједи. Дошли смо овдје, оставили его по страни и донијели само позитивне ствари из истих, заборавили смо на све остало осим на оно што нам је најважније, а то је да побиједимо. Осјећам се као дијете у продавници играчака, јер још нисам имао прилику да искусим Олимпијске игре", нагласио је Кари.

Атентат на Трампа

Он се осврнуо на синоћни атентат на некадашњег предсједника САД Доналда Трампа.

"Пробудио сам се, погледао у телефон и видео неколико порука. Тужно заиста, у посљедње вријеме су сви само причали о изборима и стању политике у нашој земљи. А онда се догоди ово и пробуди брдо емоција у вама, схватате да има много тога што треба да се исправи у нашој земљи као народ. Прије свега контролу употребе оружја", закључио је Кари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана