Станковић: Навијачи ће бити "шести играч" Партизана против Реала

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД- Познати кошаркашки новинар Владимир Станковић изјавио је да би навијачи Партизана могли вечерас да буду додатни "шести играч" на трећем мечу четвртфинала плеј-офа Евролиге против екипе Реала.

Партизан води 2:0 у четвртфиналној серији плеј-офа Евролиге, која се игра на три побједе.

"Црно-бијели" ће вечерас од 20.30 сати дочекати екипу Реала без Матијаса Лесора и Кевина Пантера, док у мадридском тиму неће бити Габријела Дека и Гершона Јабулесеа.

"Одсуство двојице играча Партизана утицаће више на игру црно-белих, него што Јабулесе и Дек недостајати Реалу. Одлуке Евролиге морају да се прихвате. Мора да се види шта у датој ситуацији може да се уради. Може да 'искочи' неко ко је да тако кажем до сада био другом плану и да проба да надокнади недостатак Лесорових скокова и Пантерових поена", рекао је Станковић.

Он се сложио са оценом кошаркашких стручњака да је Партизан без Лесора и Пантера други тим.

"На терену је пет играча, када склоните двојицу, то није баш 50 одсто. Али ако та два двојица дају 50 одсто поена и доприносе укупном учинку онда се схватају димензије одсуства њих двојице. Слажем се са тим распрострањеним мишљењем да је Партизан овим казнама Евролиге више оштећен. Неко се пита шта зашто Серхио Љуљ није кажњен, Евролига је то објаснила. Колико сад то држи воду, то је друга ствар", додао је он.

Станковић је изразио наду да на вечерашњем мечу неће бити инцидената.

"Из Партизана већ данима апелују на навијаче да све прође без инцидената и у спортској атмосфери. Инциденти само фаворизују госте. Партизан је лоше прошао у инциденту на другој утакмици, треба да вечерас мора све да прође у спортском духу. Играчима Реала неће бити пријатно да играју у таквој атмосфери. Та снага Партизана која стиже са трибина је додатни шести играч и више пута је допринео победи црно-бели", додао је Станковић.

Он је истакао да би било добро да Партизан вечерас побиједи Реал и избори пласман на Ф4.

"Теоретска шанса за Реал постоји да се врати после 0:2 у серији, али ја се надам да се то неће десити овог пута. Пратио сам данас шпанску штампу и сви медији пишу да Реал очекује пакао у Арени. Шанса за Партизан је ту и већ је вечерас треба искористити. Не треба чекати четврту утакмицу или евентуално да се серија врати у Мадрид", заккључио је Станковић.

Партизан је у првом мечу у Мадриду славио 89:87. Други дуел је завршен тријумфом "црно-бијелих" 95:80, након што је утакмица минут и 40 секунди прије краја прекинута послије опште туче.

Дисциплински судија Евролиге је потом саопштио да су Реал и Партизан кажњени са по 50.000 евра због опште туче и прекида друге утакмице. Суспензија од пет утакмица изречена је кошаркашу Реала Гершону Јабуселеу, док је капитен Партизана суспендован на два меча. По један меч суспензије добили су Матијас Лесор из Партизана и играч Реала Габријел Дек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана