Станић: Заслужили смо побједу већом разликом

Милан Зубовић
Станић: Заслужили смо побједу већом разликом

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Први комшијски дерби Славије и Јахорине у елитном рангу кошарке у БиХ припао је домаћину који је славио са 88:84, у првом колу.

Екипа тренера Срђана Станића надиграла је дебитанта у Лиги БиХ и показала ко је у овом тренутку бољи тим. Комшије из Пала у неколико наврата водиле су на почетку утакмице, да би средином трећег периода анулирали предност домаћина који је крајем првог полувремена имао више од десет поена предности. Ипак момци Мира Вукоја то нису успјели да сачувају до краја па је Славија дошла до тријумфа у драматичном финишу и пенал завршници.

- Задовољан сам утакмицом и побједом. Моји момци су имали одличну енергију, одличан приступ и концентрацију, мада резултат не показује колико смо били бољи. Два-три пута водили смо са више од десет поена разлике, али смо им дозволили да се враћају у утакмицу и држе се у животу. Заслужили смо побједу већом разликом. Јахорина је одлична екипа са одличним индивидуалцима који су нам правили проблеме на ниском посту, али смо то исконтролисали енергијом и трчањем. Утакмица је била одлична, атмосфера је била баш фина и био је то баш лијеп дерби те мислим да смо испунили сва очекивања - изјавио је Станић за “Глас Српске”.

Утакмица је требало да буде одиграна седам дана раније, али је цијело коло помјерено због катастрофалних поплава које су задесиле БиХ.

- Искрен да будем, пореметило нас је помјерање термина утакмица. Дворана нам је била заузета па смо се тренирали на другим мјестима и због тога смо били слабије фокусирани на меч, што се видјело у шуту за три поена, јер смо погодили само једну тројку на цијелој утакмици. И поред тога убацили смо 88 поена, што показује да имамо још доста простора за напредак. Да смо убацили још коју тројку, постигли бисмо више од 100 поена, али сам и овако доста задовољан - рекао је Станић.

У наредном колу Славија ће угостити Широки, док ће Јахорина бити домаћин Радничком из Горажда.

Стријелци

Славију је до побједе предводио Харун Зрно са 19 поена, док су Давид Маран и Срђан Јовановић убацили по 15. Код Јахорине Гојко Суџум је убацио 18 поена чему је додао десет скокова, док је Никола Силађи убацио 17 поена и имао 13 ухваћених лопти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана