Шта је поручио Марко Шћекић пред прву утакмицу Борца у АБА 2 лиги

Милан Зубовић
Шта је поручио Марко Шћекић пред прву утакмицу Борца у АБА 2 лиги

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца ситно броје до прве утакмице АБА 2 лиге ове сезоне, када ће гостовати код Илирије.

Бањалучки тим заиграће у Љубљани 1. октобра (20 часова) и биће то први окршај ове двије екипе јер је словеначки тим дебитант у другом разреду регионалног такмичења. Екипа тренера Марка Шћекића у завршној је фази припрема које су почеле још 5. августа и сви у клубу се надају да ће сезону отворити гостујућом побједом која би им много значила на психолошком плану за даљи наставак такмичења.

- Задовољан сам припремним периодом током којег смо одиграли седам контролних утакмица и једино ми је жао што се Дарко Талић и Ђорђе Тополовић нису раније прикључили остатку екипе, али се и они навикавају на саиграче и систем рада. Сада смо комплетни јер су се од повреда опоравили Стефан Симанић и Борис Драгојевић који нису тренирали протеклих десетак дана. Почели су са контакт игром и очекујем да идућег уторка будемо комплетни - изјавио је Шћекић за “Глас Српске”.

Тим из Љубљане за сада је пријавио десет играча мада има могућност да региструје још неке, а крајњи рок за то је 24 часа прије почетка меча.

- Иако никад раније нисмо играли против Илирије, добро познајем неке кошаркаше који су играли АБА 2 лигу попут Тима Томажича и Тадеја Фермеа. Имају два доста квалитетна Американца, плејмејкера и центра, као и одређен број младих словеначких играча који играју за њихову репрезентацију. Илирија има састав сличан нашем, неколико искусних и доста младих играча жељних доказивања. На наредној утакмици имаће предност домаћег терена, тако да очекујем тешку утакмицу, али и нашу побједу јер нигдје не идемо са бијелом заставом -  рекао је Шћекић.

Он на располагању има 12 играча, од којих су само четворица рођена прије 2000. године. Најискуснији су Милић Благојевић и Тајрон Херис (1991), затим Срђан Гаврић (1995) и Дарко Талић (1998), док су најмлађи Никола Шарић  (2005) и Давид Поповић (2006). Поред њих ту су још Стефан Симанић, Кристијан Атељевић, Борис Драгојевић, Ђорђе Тополовић, Дарко Талић, Вук Бошковић и Срђан Бошковић.

Трансформација

Од ове сезоне АБА 2 лига биће играна по другачијем формату него што је то био случај раније. Сада је 16 екипа подијељено у четири групе гдје ће играти свако са сваким код куће и у гостима, а по двије најбоље пласиране екипе формираће двије нове групе, док ће остале завршити такмичење. Прве двије екипе из нове двије групе избориће наступ у плеј-офу. Борац се налази у групи Д, гдје су још Златибор и Шибенка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана