Српски кошаркаши почели наступ на Мундобаскету, навијачи поручују из Маниле: Уз мало среће, идемо до финала

Танјуг
Српски кошаркаши почели наступ на Мундобаскету, навијачи поручују из Маниле: Уз мало среће, идемо до финала

МАНИЛА - Кошаркаши Србије утакмицом против селекције Кине у 14 часова су почели наступ на Мундобаскету. Навијачи Србије који су дошли у Манилу да бодре изабранике Светислава Пешића су махом оптимисти и вјерују да Богдан Богдановић и његови саиграчи могу до финала.

Навијачи из Србије полако пристижу на Филипине, а за Танјуг су о импресијама по доласку у Манилу и очекивањима од "орлова" говорили Филип из Чачка и Божидар из Београда.

- Очекујем лепу и атрактивну игру и да у прве две фазе победимо у свим мечевима. Мало среће и Боже мој, стигли смо до финала - рекао је Божидар из Београда, један од навијача који је стигао из Србије у Манилу да бодри репрезентацију на Свјетском првенству.

Неизоставна тема је температурна разлика у односу на Европу.

- Ја већ имам искуства из Фошана са светског, тако да сам знао шта нас чека. Тамо је чак било и горе, па ми је ово мало лакше пало. Свакако је напорно - рекао је Филип, док је Божидар додаје да је велика влага-

-Много је тешко и необично. Кад смо изашли са аеродрома и док смо чекали такси, био је баш тешко – каже он

Очекивања од српског тима су увијек велика. Навијачи вјерују у успјех "орлова".

- Надам се да ће у прве две фазе одиграти у континуитету добро и да неће бити тензије јер нам се у том случају отвара пут ка полуфиналу, ако не буде неких изненађења на другој страни жреба. Мислим да то ови момци могу да изнесу. Идемо утакмицу по утакмицу, пратимо до краја све без обзира на пласман. Ту смо до 11. септембра, до финала - рекао је Филип, док Божидар од репрезентативаца очекује атрактивну игру.

У односу на Европско првенство играно прошле године, овде нема играча попут Николе Јокића, Василија Мицића, Николе Калинића и Владимира Лучића.

-Мислим да не би требало причати о играчима који нису ту и који су отказивали. Сву пажњу би требало да посветимо играчима који су овде и који играју, то су момци који могу да нам донесу медаљу. Сав фокус би требало да буде усмерен ка њима - рекао је Филип, а Божидар додаје да је предност овог тима добра атмосфера.

-Чини ми се да су ово момци који се већ добро познају, што кроз квалификације што кроз клупске обавезе. Мислим да је та атмосфера на месту и да је то још један фактор који нам може помоћи у остваривању спортских успеха – сматра он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана