Српски кошаркаши играју против Порторика у другом колу СП

Г.С.
Српски кошаркаши играју против Порторика у другом колу СП

МАНИЛА - Другу утакмицу на Свјетском првенству кошаркаши Србије одиграће данас од 14 часова против Порторика у групи Б и евентуалном побједом обезбиједили би пролазак у другу рунду такмичења.

Убједљива побједа против Кине (105:63) на старту такмичења већ је архивирана и мисли су окренуте ка Порториканцима које су “орлови” демолирали на пријатељској утакмици у Београду. Ипак, ту утакмицу не треба много узети за озбиљно јер се гости тада нису адаптирали на временску разлику по доласку из своје државе у српску престоницу, а сигурно је да ће сада бити сасвим другачија ситуација.

- Иста очекивања, као и пред Кину. И са њима смо већ играли. Да се не лажемо, најбољи смо ту у групи. Тако да имамо иста очекивања. Наравно, Порторико може да буде незгодна екипа, као и Кинези. Зато морамо да будемо на нивоу као у првом мечу, да играмо агресивно у одбрани и стрпљиво у нападу, да тражимо наше предности. Надам се да ћемо поновити исту игру - рекао је српски кошаркаш Дејан Давидовац.

Занимљиво је да се Србија, некада Југославија, често састајала са Порториканцима на великим такмичењима. Играли су на прошлим Олимпијским играма, посљедњем СП, као и два пута на ОИ у Бразилу. Селектор Светислав Пешић добро се сјећа 2002. године и СП у Индијанаполису када његов тим није имао рјешење за Данијела Сантјага који је тада убацио 31 поен па је Порторико уписао изненађујућу побједу у другој рунди такмичења. Управо та пораз послао је “плаве” на ноге Американцима у четвртфиналу, а остало је историја. Пешић може да одахне пред овај меч јер ће моћи да рачуна на Филипа Петрушева. Доскорашњи члан Црвене звезде, који ће наредне сезоне бранити боје Филаделфије у НБА лиги, искренуо је зглоб на мечу са Кином па се није враћао у игру. Ипак, повреда није озбиљна па ће конкурисати за утакмицу.

Распоред

Осам утакмица на распореду је данас, а у њима се састају: Кина - Јужни Судан (10), Венецуела - Зеленортска Острва (10), Нови Зеланд - Јордан (10.45), Обала Слоноваче - Иран (11.45), Грузија - Словенија (13.30), Порторико - Србија (14), Грчка - САД (14.45), Бразил - Шпанија (15.30).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана