Срђан Станић није разочаран поразом: Наша најбоља утакмица до сада

Милан Зубовић
Foto: Г.С.

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Тренер Славије Срђан Станић није био разочаран поразом своје екипе од Борца (63:74) у контролном сусрету играном у Источном Сарајеву.

Била је то трећа контролна утакмица “соколова” пред почетак нове сезоне, а у разговору за “Глас Српске” Станић је нагласио да види напредак у игри своје екипе која је са радом почела 15. августа. 

- Сада смо у програму одигравања утакмица које играмо на свака три-четири дана. Ово је нама био трећи сусрет, а за викенд играмо против Спарса док ћемо до почетка првенства одиграти још три меча. Добро смо одиграли против Борца иако то коначан резултат не показује. Мислим да је ово била наша најбоља утакмица до сада. Водили смо током прве три четвртине, у једном тренутку имали и 15 поена разлике против АБА 2 лигаша који је надоградио тим јаким појачањима. Сви момци су играли и пад се осјетио пред крај меча када нисмо могли да издржимо тај темпо - изјавио је Станић. 

Најефикаснији у његовом тиму био је Срђан Кочић са 13 поена, док су по 11 убацили Давид Маран и Вук Бојанић. Станића муче повреде играча док појачања за сада нису планирана. 

- Имамо становитих повреда па нам против Борца није играо Миловановић као ни капитен Дамјановић што нас је мало избацило из ритма. Тренутно на располагању имам десет играча који су спремни да се такмиче као и три јуниора. Жеља ми је да доведем једног високог играча мада је слаб избор на тржишту, а за оне који су још слободни ми немамо новца - искрен је био Станић. 

Када су у питању амбиције екипе оне још нису јасно дефинисане. 

- Не знам шта бих рекао. Све екипе још крију своју игру па нисам превише упознат са њиховим могућностима. Све ће бити много јасније након два-три уводна кола када ћемо видјети колико ко може. Сви су се добро појачали током љета, новајлије у лиги су направиле добре тимове тако да ће такмичење бити доста јако. Лична жеља ми је средина табеле и покушај пласмана ка горњем дијелу - навео је Станић. 

Деби

За Борац је на овом мечу дебитовао Дарко Талић који је стигао дан прије и практично без тренинга одиграо сусрет и завршио га са десет поена колико су још дали Кристијан Атељевић и Борис Драгојевић. 

Вук Бошковић је постигао 11, а Стефан Симанић 12 поена. Ово је уједно била и прва утакмица Ђорђу Тополовићу који је стигао прошле седмице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана