Срђан Лончар, кошаркаш Приједор Спартака: Мислимо само о опстанку

Милан Зубовић
Срђан Лончар, кошаркаш Приједор Спартака: Мислимо само о опстанку

ПРИЈЕДОР - Дебитанта у кошаркашкој Лиги БиХ екипу Приједор Спартака идуће сезоне као организатор игре повешће Срђан Лончар.

Њему ће ово бити трећа сезона у Приједор Спартаку, 16. у сениорској конкуренцији, а дебитовао је још 2008. када је имао 18 година. Један је од ријетких играча који се могу похвалити титулама шампиона Републике Српске и БиХ. Са Приједорчанима је прошле сезоне постао шампион Српске, док је првак БиХ био са Игокеом још 2013. године.

- Недостају ми још само купови да комплетирам трофеје (ха, ха, ха, ха). Волио бих када бисмо освојили пехар у Купу Републике Српске, што не дјелује немогуће, али о том потом, има још доста до тога - изјавио је Лончар за “Глас Српске”.

Радује га што су почели са одигравањем контролних утакмица и једва чека почетак нове сезоне, која ће бити много захтјевнија од претходне, јер су противници доста јачи.

- Радимо већ мјесец дана и за сада припреме иде по плану. Већина екипе из прошле сезоне остала је на окупу, што је врхунска ствар, јер се одлично познајемо. Атмосфера је сјајна, јер је гро тима већ двије године заједно, исти је тренер, што је наша предност. Стигао нам је Игор Јосиповић, којег сви знамо одраније, већ се уклопио и са њим ћемо добити на висини, искуству и квалитету под кошем, што нам је недостајало. Поред њега стигао је Рајо Гутаљ, који има искуства као и млади Андреј Бојанић, који ће донијети неку нову енергију - навео је Лончар, који је неколико сезона играо заједно са млађим братом Пеђом, али је он одустао од кошарке због студија.

Циљ у идућој сезони је једноставан. Изборити опстанак.

- Као дебитанту једини циљ нам је да изборимо опстанак. Све преко тога биће екстра успјех. Уз Леотар једина смо екипа која нема страног играча, што нас у ова времена чини специфичним и трудимо се да играмо са нашим кошаркашима - рекао је Лончар, који је поред Игокее још играо за бањалучке тимове Борац и Студент.

Контрола са Борцем

Приједор Спартак ће сутра од 19 часова одиграти контролни сусрет против екипе бањалучког Борца у којем је Лончар оставио дубок траг током минулих сезона.

- Биће то да ирам први пут против свог бившег тима након што сам отишао из клуба. Нова контрола за нас биће још једна против Младости из Мркоњић Града, што су добре прилике да се што боље уиграмо пред прво коло Лиге БиХ у којем ћемо покушати да изненадимо Спарс - рекао је Лончар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана