Срђан Гаврић, капитен Борца, пред АБА 2 турнир: Војводина није наивна

Милан Зубовић
Срђан Гаврић, капитен Борца, пред АБА 2 турнир: Војводина није наивна

БАЊАЛУКА - Капитен Борца Срђан Гаврић коначно се опоравио и биће на располагању тренеру Зорану Кашћелану на вечерашњој утакмици шестог кола АБА 2 лиге против Војводине која почиње од 21 час.

Момка из Зворника мучила је повреда рамена коју је задобио на тренингу на самом почетку сезоне због чега је два мјесеца ­би­о ван терена што се много осјетило у игри, јер је он један од најискуснијих играча екипе која је подмлађена током љета.

- Хвала богу опоравио сам се и једва чекам утакмицу АБА 2 лиге, јер сам одиграо само неколико минута против Подгорице. Играо сам на два меча у Лиги БиХ и полако се враћам у форму, а радује ме што се и Срђан Бошковић опоравио па ће и екипи бити много лакше - започео је Гаврић причу за “Глас Српске”.

Борац је остварио двије побједе и три пораза у АБА 2, док је ривал из Новог Сада на учинку 4-1, тако да је бек којег краси сјајна игра у дефанзиви свјестан тежине задатка који га очекује.

- Пред нама је нимало лаган турнир. Војводина има највише амбиције што доказује податак да је ангажовала Џареда Канингема који је играо у НБА лиги и сада ће дебитовати против нас. Послије уводног пораза Новосађани су везали четири побједе и свима ће бити тежак залогај тако и нама па морамо дати и више од свог максимума да бисмо славили. Знамо мане у њиховој игри које ћемо покушати да искористимо у нашу корист - навео је Гаврић.

Ипак, са доста самопоуздања Бањалучани су отишли у Широки Бријег гдје је јуче почело такмичење на трећем турниру другог разреда регионалног такмичења.

- Изашли смо из црне серије у Лиги БиХ гдје смо везали пет пораза, а сада смо у низу од три побједе што много утиче на расположење па се одмах поправио и тимски дух. Добили смо неугодни Приједор-Спартак на гостовању па са много више самопоуздања идемо на АБА 2 турнир који неће бити нимало лак. Вјерујем у саиграче да ће као и до сада дати све од себе и идемо по двије побједе - нагласио је Гаврић.

ТФТ

Други меч Борац ће играти против ТФТ-а у четвртак од 21 сат.

- Концентрисани смо на прву утакмицу, а о ТФТ-у ћемо мислити након сусрета са Војводином. Добро је па играмо у истом термину јер ћемо тако имати времена да се одморимо. Не би ваљало да прву утакмицу играмо у девет, а другу у три сата јер не бисмо имали довољно времена за опоравак. ТФТ је претпосљедњи на табели, али има заиста квалитетне играче, неких шест-седам Американаца што не би требало потцијенити. Чим су довели толико странаца значи да нису ту само онако већ да имају амбиције иако то резултати не показују. Нису нимало наивна екипа - додао је Гаврић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана