Србија сазнала првог ривала у осмини финала Мундобаскета

ГС
Foto: FIBA

Кошаркаши Србије који ће овјеру првог мјеста у групи Б сутра тражити против Јужног Судана сазнали су првог ривала у другом кругу такмичења на Свјетском првенству (осмина финала).

То ће бити Доминиканска Република која је највећи хит досадашњег дијела турнира. Доминикана је освојила групу А са три побједе.

Након побједа над Филипинима и Италијом, Доминиканска Република је данас побиједила и Анголу (испала из игре за друго мјсто) са 75:67  и тако овјерила прво мјесто у групи. Мучили су Доминиканци, јер је њихов најбољи играч Карл-Ентони Таунс у раној фази игре направио три личне грешке, а почетком треће је имао већ четири. Ангола је водила крајем трећег периода, али су Доминиканци на крају ипак некако ишчупали побједу. Управо је Таунс преузео одговорност у финишу и предводио своју селекцију до великог тријумфа. Сусрет је завршио са свега осам поена, свих 8 у другом дијелу. Најефикаснији је био Андрес Фелиц са 17.

Дакле, селекцију коју предводи НБА звијезда Карл-Ентони Таунс у други круг преноси максималан број бодова, што ће вјероватно урадити и Србија и јасно је да ће ове селекције бити надомак четвртфинала. Доминикани ће вјероватно бити потребна још само једна побједа за велики подвиг, а обзиром да ће им један од ривала бити још Порторико, Кина или Јужни Судан то је сасвим реалан сценариј.

Ко ће бити други у групи А и ко ће бити други противник Србији биће познато након данашњег дуела између Италије и Филипина. Филипинима је за пролаз потребна побједа од 12 разлике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана