Србија декласирала Кину на старту Мундобаскета

Танјуг
Србија декласирала Кину на старту Мундобаскета

МАНИЛА - Кошаркаши Србије побједили су Кину резултатом 105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16) у првом колу Б групе Свјетског првенства и тако направили велики корак ка пласману у другу фазу такмичења.

Србија је веома лоше отворила утакмицу, Кина је на старту меча повела 6:0, али су изабраници Светислава Пешића узвратили серијом 7:0.

Србија је прву двоцифрену предност стекла у финишу прве деонице, кад је повела 25:14.

Средином друге дионице приликом једног доскока повредио се Филип Петрушев, који се није више враћао у игру.

Прије тога је постигао осам поена за пет минута и 31 секунду проведену у игри. Да ће Србија лако стићи до побејде, могло је да се наслути средином друге деонице, кад је било 40:23. кад је Србије почетком другог полувремена повела са више од 20 разлике, Кина више није смањила испод тог минуса.

Најефикаснији у редовима Србије били су капитен Богдан Богдановић и Вања Маринковић са по 14 поена, Душан Ристић је дао 13 (тројке 4/4), Никола Милутинов је дао 11, Алекса Аврамовић 10, Никола Јовић девет, Петрушев осам, Дејан Давидовац и Марко Гудурић по седам, Огњен Добрић шест, Стефан Јовић пет и Бориша Симанић један.

Код Кинеза су се истакли Руи Жао са 17 поена, Ки Жу са 12 и Пенг Жоу и Женлинг Жанг са девет. У другом колу Б групе играће екипе које су победиле у првом колу, Србија - Порторико, односно поражени, Јужни Судан - Кина

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана