Србија без Јокића, Мицића и Калинића; Пешић: Јокић истрошен ментално и физички

Танјуг
Foto: sportsport

БЕОГРАД - Српски кошаркаши Никола Јокић, Василије Мицић и Никола Калинић дефинитивно неће играти на Свjетском првенству, открио је селектор Светислав Пешић.

"Са Јокићем је обављено неколико разговора. Он се и физички и ментално истрошио и једноставно није спреман да преузима одговорност онако како се то од њега очекује", објаснио је Пешић.

Такође, изостају раније повријеђени Владимир Лучић, Никола Лукић, а на списку није ни Лука Митровић, који је тражио слободно да залијечи повреде. Такође Василије Мицић је замолио да пропусти ово окупљање.

-Нико данас нема класичног плејмејкера, није ни Васа Мицић класични плејмејкер. Добра је ствар да је Аврамовић у пуној форми, апсолутно мотивисан. Ја вјерујем у Аврамовића, искуство Стефана Јовића, јер знамо какав је он играч. Ако његова ситуација у породици буде у реду, биће ту. И породица жели да он игра. Макро Гудурић је већ показао да може да буде сјајан на тој позицији, он је био први плеј Фенера цијеле сезоне. Знате добро Јарамаза, колико може да уради, шта је све урадио прошле године. Ми мало заборављамо, рекао је Пешић. 

На ширем списку су: Алекса Аврамовић, Душан Беслаћ, Богдан Богдановић, Дејан Давидовац, Марко Гудурић, Огњен Јарамаз, Никола Јовић, Стефан Јовић, Вања Маринковић, Никола Милутинов, Немања Недовић, Филип Петрушев, Алексеј Покушевски, Алекса Раданов, Душан Ристић, Ален Смаилагић, Бориша Симанић, Никола Топић и Урош Трифуновић.

Ипак од стања повреда зависи да ли ће Алексеј Покушевски да игра, као и Стефан Јовић који има проблема у породици.

Свjетско првенство одржаће се од 25. августа до 10. септембра у Јапану, Индонезији и на Филипинима, а Србија ће играти у Манили, у Групи Б, са Јужним Суданом, Кином и Порториком.

Два најбоља тима ће у другој рунди формирати нову групи са двије екипе из Групе А у којој су Ангола, Доминиканска Република, Филипини и Италија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана