Спартак ипак прејак за кошаркаше Борца

Дарко Драгичевић
Спартак ипак прејак за кошаркаше Борца

ЗЛАТИБОР –  Кошаркаши Борца поражени су на старту другог балона АБА 2 лиге који се игра на Златибору. Бањалучани су пружили добар отпор једном од фаворита лиге Спартаку, али су на крају поражени 79:68.

Борац је одлично ушао у меч. Бањалучани су на крилима расположеног Радоша Шешлије повели са 7:0, али се Спартак „пробудио“ након тајм-аута који је узео тренер Владимир Јовановић, па је до краја прве четвртине ухватио резултатски прикључак.

Сјајним шутем за три поена Спартак је успио да направи преокрет и да средином другог периода има плус 12 (34:22). Млади бањалучки тим се није предавао, појачао је одбрану па је смањио заостатак на минус шест до полувремена (31:37).

У наставку да изражаја је дошло искуство екипе из Суботице. „Црвено-* плави“ су три пута смањивали заостатак на минус пет, али је искуснији тим Спартака сваки пут одбио њихов налет. Покушали су Бањалучани и зонском одбраном да зауставе ривала, но без успјеха.

У посљедњем периоду разиграо се Амсал Делалић који је везао седам поена и смањио заостатак на седам поена (63:70). Међутим на другој страни Филип Барна је погодио шут за три поена, којим је дефинитивно сломио отпор Бањалучана. Посебно јер су у финишу због пет личних грешака остали без Амсала Делалића и Радоша Шешлије.

Најефикаснији у бањалучком тиму био је Џерод Вест са 19 поена, док је Амсал Делалић додао 14.

Борац ће наредни меч на другом балону одиграти у сриједу када ће ривал бити Шентјур (18 часова)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана