Слободан Нинић: Од паузе имамо само штету

Милан Зубовић
Слободан Нинић: Од паузе имамо само штету

БАЊАЛУКА - Пауза у кошаркашком првенству БиХ увелико траје и скоро сви клубови су на годишњим одморима.

Ријетки су они који раде током топлих љетних дана и све се своди на рад са најмлађим категоријама. Углавном, сви чекају да виде колико ће имати новца на располагању па ће на основу тога кренути да именују тренере и састављају екипе.

- Вишемјесечна пауза јесте најгора ствар за све тренере и играче јер сви стагнирају. Не да они само немају напретка већ се уназађују јер немају против кога да играју или бар да тренирају и састану се у пријатељским утакмицама - изјавио је Слободан Бобан Нинић за “Глас Српске”.

Прошлу сезону завршио је на клупи Прома из Доњег Вакуфа којег ће водити и у наредном периоду. Глобално гледајући прошлу сезону Лиге БиХ није примијетио скоро никакав напредак о питању саме организације, али и напретка играча.

- Нисам посебно задовољан прошлом сезоном, прије свега КС БиХ који је између осталог једној телевизији повјерио преносе утакмица Лиге за првака, док Лигу за опстанак нико није ни споменуо. Проблем је и тај што клубови улазе у лигу само да би је завршили. Апсолутно нема колективног напретка и само појединачни тимови који имају новца могу да се уздигну изнад осталих - додао је Нинић.

Као млад тренер који је радио у омладинским селекцијама БиХ није видио да се посебно истакао неки млади играч док је један клуб посебно похвалио.

- У глобалу имамо проблем са младим играчима којих нема довољно па морамо да доводимо већи број странаца те се надам да ће се то смањити у будућности. Тешко је довести неког нашег младог играча за мање паре у мању средину која има добар систем рада да би се он афирмисао јер сви желе успјех преко ноћи и играње за велике клубове иако су квалитетом далеко од њих. Нико се није нешто посебно афирмисао. Признајем, Борац ми се свидио као тим сходно њиховој жељи на почетку сезоне. Остали су без доста играча и опредијелили су се за своје младе момке који су одлично играли и свака им част на томе - истакао је Нинић.

Старији се и даље питају

Према његовим ријечима главну ријеч у скоро свим клубовима воде старији играчи, а мало гдје млађи играч добије ту улогу.

- Искуснији играчи су и даље ти који се питају за све на терену. Гро скоро сваке екипе чине искуснији и ми ту не можемо ништа јер међу млађима нема довољно квалитета управо због недостатка тренинга током љета када би требало да направе искорак. Надам се да ће то неко схватити и посветити се рјешавању тог проблема јер ово не води нигдје - рекао је Нинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана