Слободан Кецман, тренер јуниора Игокее: Задржати мирну главу и енергију

Милан Зубовић
Слободан Кецман, тренер јуниора Игокее: Задржати мирну главу и енергију

ЛАКТАШИ - На крилима освајања Лиге шампиона јуниори Игокее дочекују полуфинале АБА лиге гдје ће им вечерас од 19 часова противник бити Црвена звезда.

Момци Слободана Кецмана прошлог викенда освојили су премијерно издање ФИБА такмичења и ношени еланом великог успјеха укрстиће копља с вицешампионом Евролиге. Александровчани у својим редовима имају МВП Лиге шампиона Душана Макитана док “црвено-бијели” највише рачунају на Николу Топића који је био најкориснији играч завршног турнира елитног такмичења. Пред овај сусрет Кецман спушта лопту и најављује још веће искушење од оног којег су имали у Турској прије неколико дана.

- Нема мјеста еуфорији. Прославили смо успјех и окренули се тренинзима. Треба задржати мирну главу и енергију те пробати наставити у истом ритму - истакао је Кецман за “Глас Српске”.

Иако је његов тим домаћин завршног такмичења и имаће предност домаћег терена улога фаворита препуштена је гостима.

- Нисмо фаворити, али ћемо се борити до посљедњег даха, као што је то био случај у Турској када смо постигли нестваран успјех. Домаћи терен даје нам одређену предност и свим силама ћемо се трудити да га одбранимо, али исто тако да будемо добри домаћини. Као фаворита видим Мегу која годинама уназад има континуитет у раду - нагласио је Кецман.

Пред турнир у Турској он се морао одрећи неколико играча. Наиме, ФИБА је доб од 18 година поставила као границу, док је граница у АБА лиги 19 година па ће се неколицина њих прикључити саставу.

- Играће Огњен Станковић, Огњен Радошић, Душан Макитан, Василије Куриџа и још неки који су изнијели турнир у Бурси. Поново морам да мијењам тим, али смо се већ помало навикли па нам неће тешко пасти. Вјерујем да ћемо добити на квалитету када нам се прикључе играчи који због година нису могли да играју у Турској. Надам се да ће Сергеј Јовановић бити спреман јер је финале против Тофаша одиграо повријеђен. Колику је он жељу имао тад да игра то је неописиво. На крају финала, када смо побиједили, рекао ми је да не може стати на ногу. Питао сам га од када те боли нога, а он ми је одговорио “од прве четвртине”. Није желио да ми каже за болове током меча јер је мислио да ћу га послати на клупу, а имао је велику жељу да игра - рекао је Кецман.

Прије овог меча снаге ће одмјерити Мега и Цедевита Олимпија од 16 сати. Утакмица за треће мјесто је у четвртак од 14 сати, а финале од 17.

Двојац стигао у секунд до 12

Експедиција Игокее сусрела се с многим проблемима у Турској. Огњен Станковић и Огњен Радошић нису могли да играју прва два меча првог дана, а стигли су непосредно пред почетак утакмице с Нимбурком.

- Буквално, десет минута пред утакмицу стижу Станковић и Радошић који су били прикључени сениорском саставу па су пропустили прва два меча. Било је велико питање хоће ли стићи због лета авионом и транспорта до дворане. Трећа наша утакмица само што није почела и Станковић је тражио да се пресвуче док смо ми пред сам почетак морали интервенисати да се измијени протокол за утакмицу да би он могао наступити. Сувишно је говорити колико су нам они били од помоћи - рекао је Кецман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана