Слободан Кецман, тренер јуниора Игокее: Нико неће доћи као туриста

Милан Зубовић
Слободан Кецман, тренер јуниора Игокее: Нико неће доћи као туриста

БАЊАЛУКА - Тренер јуниора Игокее Слободан Кецман почео је припреме екипе за наступ на премијерном издању ФИБА Лиге шампиона која ће од 11. до 15. априла бити одржана у Бурси.

Млади тим из Александровца наступаће у групи А заједно са Нимбурком, Хапоел Јерусалимом, Остендеом и Мурсијом, док ће у групи Б играти Ритас, Лудвигзбург, Тофаш, Бнеи Херзлија и Тенерифе.

- Тек сам почео са скупљам информација о нашим будућим противницима да бих што боље спремио тим за наредна искушења. Већ сада је јасно да су екипе, свих десет, веома квалитетне чим су се пријавиле за ово такмичење те сигурно не долазе као туристи. Искрено гледајући обје групе су изједначене, а многи се заваравају јер јуниорске тимове гледају кроз сениорске, што није исто по квалитету, форми, начину игре... Имамо неких видео-снимака наших противника старих два-три мјесеца, тако да нам неће много послужити, јер можемо очекивати да се сви тимови појачају и спреме неко изненађење - рекао је Кецман за “Глас Српске”.

Распоред такмичења је веома густ. Прву утакмицу млади тим из Александровца одиграће против Остендеа 11. априла од 11.15 часова, док ће се истог дана састати са Мурсијом (20.15). Другог дана на реду је окршај против Нимбурка (15.45), а трећег слиједи Хапоел (11.15). Два најбоља тима ће проћи у полуфинале (14. априла). Дан касније је финале, док ће остале екипе разигравати за пласман.

- Турнирски је тип такмичења, сличан оном у АБА лиги, тако да смо навикнути на то. Због непарног броја екипа свако ће одиграти по два меча у једном дану, а нама је то на распореду одмах првог дана. Рачунам да је боље да одмах играмо двије утакмице док смо још одморнији него да то буде трећег дана - додао је Кецман.

Амбиције нису дефинисане јер још не знају стварну снагу ривала, док ће и Игокеа имати одређена појачања за овај турнир.

- Имаћемо појачања јер ми у клубу немамо то годиште па вјерујем да ћемо са неколико играча бити конкурентни. Очекујем да дамо свој максимум, да парирамо осталим ривалима и искористимо шансу за побједу. Сви ривали у групи су изузетно јаки, што се види по организацији њихових клупских структура. Домаћин турнира Тофаш улаже озбиљне новце у клуб, Тенерифе има једну од најбољих академија у Шпанији и били су веома загријани да узму организацију турнира - закључио је Кецман.

АБА лига

Само пет дана након турнира у Турској Игокеа ће играти завршни турнир јуниорске АБА лиге, којем је уједно домаћин. Полуфинале је на распореду 19. априла у којима се састају Мега - Цедевита Олимпија и Црвена звезда - Игокеа. Финале је 20. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана