Славље екипе из Александровца на гостовању код Цибоне

Г.С.
Славље екипе из Александровца на гостовању код Цибоне

ЗАГРЕБ - Гостујућом побједом против Цибоне кошаркаши Игокее осигурали су наступ у плеј-офу АБА лиге.

Александровчани су славили резултатом 77:70, у 25. колу регионалног такмичења, чиме су везали другу побједу након црног низа од пет пораза и стигли до 13. тријумфа у сезони. Коло прије краја Студентском центру и Сплиту бјеже двије побједе, с тим што су Сплићани синоћ играли свој меч 25. рунде, а подгорички “студенти” вечерас од 18 часова угостиће Црвену звезду која има прилику да овјери прво мјесто на табели. С друге стране загребачки тим дефинитивно је остао без шанси да се домогне осме позиције на табели, која доноси наступ у доигравању.

Што се тиче саме утакмице у дворани “Дражен Петровић”, она је протекла у знаку гостију који су водили током већег дијела сусрета, с тим да је домаћин био у предности крајем првог и почетком другог полувремена, а посљедњи пут имао егал у 23. минуту (52:52). У 38. минуту “вукови” су пришли на “минус три” (68:71), али су то гости одбранили за славље и пласман међу осам најбољих. Да ли ће са седме или осме позиције кренути у плеј-оф, што им за ривала може донијети Партизан или Црвену звезду, биће познато након посљедњег кола у којем ће угостити Мегу, која се бори за четврто мјесто на табели.

- Рекао сам у најави утакмице да ће ово бити специфична утакмица, није било лако ни нама у овој скраћеној ротацији, али ни екипи Цибоне, која је из месеца у месец у тешкој ситуацији с кадром. Они су пре два дана играли утакмицу против Динама и видело се да нису имали снаге да издрже до краја. Нама је било тешко да пронађемо игру, изгубили смо 20 лопти, али на крају смо преко индивидуалног квалитета успели доћи до победе и честитам играчима. Цибони желим да се што пре стабилизује, изађе из свих ових проблема које има и да напокон буде оно што треба бити, а то је најбоља екипа у Хрватској - рекао је тренер Игокее Владимир Јовановић.

Он је у Загребу могао да рачуна само на десет играча, с тим што Огњен Радошић није улазио у игру. Његову екипу до побједе су предводили Марио Накић са 16 поена, док су по 13 додали Коста Кондић и Марко Јошило, а десет је убацио Драган Милосављевић. За домаћина Александар Аранитовић је убацио 21 поен.

Морнар

Поенима Маркуса Ведерса са линије слободних бацања у посљедњој секунди утакмице екипа Морнара изборила је побједу против Борца (80:78), којом ће врло вјероватно избјећи посљедње мјесто на табели. Пред посљедње коло Барани имају учинак 6-19, док екипа из Новог Места има 5-20, али и бољи међусобни скор с црногорским тимом. Морнар ће гостовати код ФМП-а, а Крка код Борца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана