Славија уписала први тријумф ове сезоне у Лиги БиХ: Џокер побједа

Милан Зубовић
Славија уписала први тријумф ове сезоне у Лиги БиХ: Џокер побједа

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Са новим тренером на клупи Славија је прекинула црни низ и коначно дошла до прве побједе ове сезоне у Лиги БиХ.

Кошаркаши су до тријумфа стигли пред својом публиком против Борца, који су надиграли тек након продужетка резултатом 80:77 (70:70) па је кормилар екипе Александар Вржина успјешно започео мандат у Источном Сарајеву. Већину сусрета Славија је водила и мало је недостајало да све то проспе на истеку 40. минута када је Џерод Вест погодио три слободна бацања за изједначење. Бањалучани су додатних пет минута отворили серијом 5:0, на шта је домаћин узвратио са 8:0 и потом сачувао предност против десеткованог ривала.

- Овај тријумф смо назвали џокер победом, јер смо сви у клубу свесни да ће мало која екипа из доњег дела табеле победити Борац па имамо двоструку корист. Након славља лакше се дише и атмосфера је одмах живнула, јер након уводних 0-4 никоме није било лако - изјавио је Вржина за “Глас Српске”

Утакмицу је водио након само четири одрађена тренинга са екипом.

- Рекли су ми да екипа има великих падова у игри током другог полувремена и свидело ми се да смо се вратили након два пада. Имали смо добијену утакмицу, али смо ушли у продужетак. Моментум је био на страни Борца који је стартовао са 5:0, да бисмо узвратили са 8:0 те добили. Били смо бољи, борбенији и заслужили да победимо. Два пута смо се издигли из понора, што је одлика екипа које имају карактер и вољу. Сада ће нам бити много лакше да радимо, јер су играчи схватили да могу победити било кога те да имају потенцијал за то што смо показали у пракси. Веровали су у дебе и славили смо. Радује ме што су играчи, који су били у кризи, одиграли добре утакмице, посебно у одбрани и што смо све испоштовали до краја - навео је Вржина.

Послије именовања на функцију Вржина је најавио могућност промјена у тиму и то након меча са Борцем, што је и потврдио да ће се десити. Ипак отказа неће бити.

- Задовољан сам екипом коју имам на окупу, али је јасно да поједини играчи имају велику минутажу, што их максимално исцрпљује па ћемо стога ангажовати једно или два појачања да растеретимо те момке који ће тада бити продуктивнији. Уз то имаћу и веће опције у нападу и одбрани, а о којим позицијама је реч не бих још да говорим - нагласио је Вржина.

Поентери

Најефикаснији код побједника био је Хенри Тенксли са 18 поена, Дарко Дамјановић је додао 16, уз 15 скокова, док је Дианте Бах имао 15 поена и 14 скокова, колико је убацио и Александар Илић. Код Борца Џерод Вест је постигао 25 поена, пратио га је Радош Шешлија са 16 поена и осам скокова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана