Скандал у НБА лиги: Никси тужили 14 особа, међу њима и српски тренер

ГС
Foto: The Canadian Press

Српски тренер Дарко Рајаковић преузео је Торонто Рапторсе и тако постао тек други тренер из Србије који је водио тим у НБА лиги.

Прије званичног дебија на клупи канадског тима појавиле су се информације да је против њега и његових сарадника поднесена тужба од Њујорк Никса. Они тврде су однијели повјерљиве информације.

Новинар Алекс Смит тврди да је члан Дарковог тима Икечукву Азотам илегално узео више од 1.000 фајлова и снимака и због тога је поднијета тужба против Рајаковића, Азотама и још 12 особа.

- Оптужени Рајаковић и други чланови Рапторса искористили су Азотама као „кртицу“ у организацији Никса, да би добили информације које ће им помоћи да воде Рапторсе – наводи се у оптужници.

Наводно, међу тим фајловима се налазе и „напредни извјештаји скаута“, а Никси тврде да је Азотам све те информације достављао Рајаковићу и члановима Торонта.

- Српски тренер новајлија који нема своје методе и организациону структуру – наводно пише у оптужници.

Из Торонта се нису огласили, али су амерички медији пренијели да они „негирају све оптужбе и да ће сарађивати с Никсима“.

Рајаковић је почетком јуна дошао на ову позицију након што је у протеклим сезонама био члан стручног штаба Мемфис Гризлиса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана