Сферопулос оптимиста пред нову сезону: Свиђа ми се нови тим

ГС
Сферопулос оптимиста пред нову сезону: Свиђа ми се нови тим

СТАРА ПАЗОВА - Кошаркашки клуб Црвена звезда је добила “нову крв” за наредну сезону у којој жели да одбрани титуле у АБА лиги, првенству Србије и Купу Радивоја Кораћа, док желе искорак у Евролиги.

Београђани су вратили своје бивше играче Огњена Добрића и Николу Калинића, доведен је још један звјездаш Урош Плавшић, тако да су додатно појачали домаћу основу. Практично су ту само тројица новајлија Коди Милер Мекинтајер, Ајзеа Кенан и Мајк Даум. Тренер Јанис Сферопулос има на окупу окосницу екипе из прошле сезоне, што ће умногоме олакшати уигравање екипе. Сферопулос је на старту припрема имао 14 играча.

- Два играча недостају, репрезентативци Добрић и Давидовац добили су два дана слободно додатно послије Олимпијских игара. Остали су овде и спремни су да раде напорно. Срећан сам и задовољан екипом коју смо саставили, новим играчима који су нас појачали и играчима које смо сачували. Сада је пред нама да радимо напорно на терену, да створимо јак тим који ће се борити да оствари постављене циљеве - рекао је тренер Црвене звезде.

“Црвено-бели” ће за припреме имати 33 дана, а имају ростер од 16 играча.

- Основа је из прошле сезоне, додали смо играче који могу да нам помогну на позицијама гдје је било потребно. Довели смо играче са искуством играња у Евролиги, освајања Евролиге и учешћа на Фајнал фор турнирима. Жељели смо нове играче, који су већ са нама, који ће оформити сјајан тим и који ће се борити за побједе на сваком терену на којем будемо играли - рекао је Сферопулос.

Капитен Црвене звезде Бранко Лазић је истакао да његов тим има феноменалне услове на припремама у Старој Пазови.

- Битно је да се упознамо и уиграмо. Има пар нових играча, најбитније да смо задржали носиоце игре из прошле сезоне и да смо направили неколико измена. Имамо пет недеља за припреме до почетка нове сезоне. Ми смо и пре тога тренирали и дошли смо спремни. Мислим да ће ових пет недеља бити сасвим довољно да се спремимо за почетак сезоне, а касније ћемо ићи корак по корак - рекао је Лазић, који је на крају позвао навијаче да у великом броју бодре “црвено-бијеле” у наредној сезони.

Мечеви

Први меч Звезда ће имати у Палама 28. августа против Јахорине. Затим ће одиграти двије утакмице затвореног типа против Игокее (31. август) и Хапоела из Тел Авива (5 .септембар). Звезда ће 10. септембра у Атини одиграти пријатељски меч са Олимпијакосом, а затим ће од 12. до 14. септембра учествовати на ВТБ Суперкупу у Москви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана