Селектор Француске окривио судије за пораз од Србије: Свашта су пуштали

ГС
Foto: КСС

ПАРИЗ- Селектор кошаркашке репрезентације Француске Венсан Коле означио је судије као један од фактора за пораз од Србије у припремној утакмици.

Кошаркаши Србије су у петак увече у Лиону поразили селекцију Француске резултатом 79:67 и показала још једном колико има "моћан" тим.

Никола Јокић је због пет фаулова искључен, а меч је завршио са 20 поена и 12 скокова, док је 15 убацио Богдан Богдановић, 9 поена је убацио Аврамовић, а 8 Маринковић, по 7 поена имали су Добрић и Гудурић, 6 Петрушев, 5 Мицић и Плавшић без поена и 3 ухваћена скока.

Након пораза је Венсан Коле, селектор Француске, био јако љут на судијски трио: Адемир Зураповић, Борис Крејић, Лука Кастиљо, пише Б92.

Прво је на конференцији дао кратак коментар о мечу:

"Закључак овог меча је да се удаљавамо од игре коју желимо да играмо. Немамо заиста ртјешења, тако да морамо бити конзистентнији. Видели смо пад у другој четвртини. Прошли смо од 27:23 до 27:39. У том тренутку више нисмо имали ритам, потпуно смо стали, иако смо почели утакмицу са интересантним кретањима лопта је кружила, имали смо чисте шутеве", поручио је Коле.

Потом се дотакао поменутих судија:

"Друга лекција је да смо се у другом полувремену прилагодили чврстини Срба. Већ смо имали интензитет, недостајала нам је чврстина. Мислим да је Батум подигао побуну, показао како треба бити агресиван и користити критеријум суђења који је свашта допуштао. Иако нисмо играли баш најбоље, то нам је омогућило да се вратимо на четири поена разлике. Нажалост, нисмо успјели да се пребацимо на сљедећем поседу, што је омогућило Мицићу да постигне тројку. Изгубили смо и то је сасвим логично с обзиром на ток меча", сматра селектор Француске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана