Санди Грубелић, ново појачање Кошаркашког клуба Борац: Искуством помаже младом тиму

Дарко Драгичевић
Санди Грубелић, ново појачање Кошаркашког клуба Борац: Искуством помаже младом тиму

БАЊАЛУКА - Кошаркашки клуб Борац у наставак сезоне улази јачи за искусног бека Сандија Грубелића. Поменути кошаркаш посљедњи ангажман је имао у Златибору са којим је био шампион АБА 2 лиге те је освајао и први дио Кошаркашке лиге Србије.

Грубелић игра на позицији бека и након другог балона на Златибору било је јасно да због повреда и осцилација младом тиму из града на Врбасу треба квалитетно појачање па се управа одлучила за словеначког кошаркаша. Бањалучани су у серији од четири пораза у Лиги БиХ, док су у АБА 2 лиги на скору од двије побједе и три пораза након два турнира.

Бек је познат љубитељима кошарке у БиХ, јер је са успјехом носио дрес сарајевског Спарса. Поред тога носио је дресове Гросупља и Шкофја Локе, а прошао је и све млађе категорије репрезентације Словеније.

- Људи из Борца су контактирали са мном и лако смо се договорили о сарадњи. Знам шта се од мене очекује у наредном периоду и спреман сам да дам максимум да бих помогао екипи да оствари што боље резултате - истакао је Грубелић, који се већ прикључио тиму.

Словенац истиче да одлично познаје оба такмичења у којима ће наступати, јер је већ играо и АБА 2 лигу, као и првенство БиХ.

- Већину нових саиграча знам. Против доста њих сам и играо у ова два такмичења. Такође познајем рад тренера Зорана Кашћелана и настојаћу да се што прије уклопим у тим и да помогнем својим искуством да екипа заигра боље. Ово је млад тим који је имао доста промјена у саставу и сигурно ћу покушати да им својим искуством донесем квалитет више. Не плашим се изазова, знам квалитет оба такмичења у којима Борац наступа и треба да се што прије наметнем стручном штабу. Играо сам већ лигу БиХ, био сам три сезоне у Спарсу, тако да знам шта ме очекује и у овом такмичењу - додао је Грубелић.

Бек је освајао АБА 2 лигу са екипом Златибора, али нажалост због прописа екипа није заиграла у највишем рангу регионалног такмичења.

- Остаје жал због тога што нисмо играли АБА лигу, јер смо ми кошаркаши на паркету остварили жељени резултат, али остало, нажалост, није било до нас. Заиста сам провео двије сјајне сезоне у Златибору, вјерујем да сам тамо стекао одличне пријатеље и да ћемо заједно памтити тај велики успјех који смо направили - додао је Грубелић.

Јан Ребец је након сјајне сезоне у Борцу направио искорак у каријери па сад његовим путем може да крене и Санди.

- Чуо сам се са Јаном прије доласка, рекао је све најљепше о клубу и граду, али свако од нас гради свој пут. Њему свакако пуно среће у даљој каријери, а ја тренутно мислим само како да што прије нађем мјесто у тиму и помогнем Борцу да крене са бољим резултатима - рекао је на крају искусни бек.

Деби против Босне

Нови кошаркаш Борца имаће деби за бањалучки клуб у недјељу, када ће у Борику гостовати сарајевска Босна (19.30). У осталим мечевима првенства БиХ састају се: субота: Приједор Спартак - Слобода (18), Промо - Посушје (18), Широки - Славија (18), недјеља: Младост - Леотар (19), уторак: Спарс - Орловик (18).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана