Са овом љепотицом Драгић ће проводити пензионерске дане (ФОТО)

ГС
Са овом љепотицом Драгић ће проводити пензионерске дане (ФОТО)

ЉУБЉАНА - Један од најбољих словеначких кошаркаша Горан Драгић (38) сутра ће званично завршити каријеру, а на опроштајној утакмици у "Стожицама" појавиће се бројне легенде.

Најављени су Никола Јокић, Лука Дончић, Дирк Новицки, Стив Неш, Дејан Бодирога, Предраг Даниловић, Александар Ђорђевић, Марко Гудурић, Мирослав Берић и други.

Одласком у пензију, познати кошаркаш имаће много више времена за своју дјевојку Грејс Марфи из Бразила, збок које је оставио дугогодишњу супругу Мају из Србије, са којом има двоје дјеце. Бивши словеначки интернационалац је после развода остао на Флориди, где је провео најуспешнији период своје кошаркашке каријере.

Ко је Грејс Марфи?

Грејс је успјешан предузетник и оснивач компаније “Advanced Care Partners” (ACP), такође је инвеститор, филантроп и мајка двоје дјеце, Лукаса и Николаса.

Када се 2003. преселила у Сједињене Државе, гдје је остварила свој сан, није знала енглески и са собом је имала само неколико кофера. Прву прилику за рад добила је у банци, а својим трудом и залагањем за само неколико година написала је веома успјешну пословну причу.

Повучен његов број

Драгић је са репрезентацијом Словеније освојио Европско првенство 2017. године, побједом против репрезентације Србије у финалу и био је МВП првенства.

У његову част Кошаркашки савез Словеније повукао је дрес са бројем три.

У НБА је провео 15 година, био је члан треће најбоље петорке 2014, а играо је на Ол-стар мечу 29018. године.

Каријеру је почео у Словану, а затим је играо за Мурсију, Олимпију, Басконију, а у НБА лиги за Феникс, Хјустон, Мајами, Торонто, Бруклин, Чикаго и Милвоки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана