"Са њим бих ишао у рат!" Душко Вујошевић открио нове детаље о смрти Дејана Милојевића

Г.С.
Foto: Принтскрин/Нова.рс

БЕОГРАД - Дејан Милојевић, српски кошаркашки тренер, преминуо је од последица срчаног удара који га је задесио јуче у Сједињеним Америчким Државама.

Од њега се опрашта читав кошаркашки свијет, а посебно сломљен је легендарни тренер Душко Вујошевић.

Он је, гостујући у јутањем програму ТВ Нова, заплакао када је причао о Милојевићу.

– Јуче послије дијализе звао ме је Миленко Тепић и питао ме: ‘Јеси ли чуо за Милојевића?’ Рекао ми је да је имао тежак инфаркт и да је питање да ли ће да преживи. Био сам запрепашћен. Послије се испоставило да до операције није сат и по имао доток кисеоника, да је то експлодирало. Вјероватно ће се показати да је тромб зачепио неки крвни суд – рекао је он, па у сузама додао:

– Неко ми је послао слику његовог сина са поруком "био си ми све"…

Наставио је потом Вујошевић.

– Упознао сам једног фантастичног човјека. За његов развој у старту је заслужан Миша Лакић из Беовука. Дејан му је био захвалан због тога. Он је био један од ријетких људи који је имао захвалност – искрено је говорио Дуле, па се дотакао и повреда са којим се Милојевић мучио:

– Медицина спортска је била мање развијена. Он није имао кољено, укрштене лигаменте није оперисао. Својим радом на квадрицепсу и задњој ложи успио је да игра са тим. Сваки тренинг за те двије године одрадио је најбоље што је могао. Чини ми се да ниједан није пропустио. Сваку утакмицу је одиграо на максималном нивоу. Он је волио кошарку и фамилију изнад свега.

Истакао је и како му је Дејан Милојевић увијек чувао леђа:

– Покушавали су да ме смијене у једном периоду, али Дејан ми је чувао леђа. Вратио се послије иностранства у Партизан, потписао добар уговор, али је тада схватио да не може више да игра са тим кољеном и поцијепао је тај уговор, није хтио да узима паре. Ријетко би ко то урадио. Тешко му је то пало када је напустио кошарку. Ту љубав је пребацио на тренерски посао. Отишао је у Мегу, а успјех тог клуба везан је за њега.

За крај, Душко Вујошевић је закључио:

– Био је изузетан човјек и играч. Био је неко с ким би могао у рат да идеш. То је било срце од човјека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана