Рогатица тешко до елите

Милан Зубовић
Рогатица тешко до елите

БАЊАЛУКА - Одустајање Будућности од наступа у Лиги БиХ идуће сезоне само је продубило проблеме с којима се посљедњих година сусрећу челници Кошаркашког савеза БиХ.

Повлачењем бијељинске екипе отворено је једно празно мјесто у елитном рангу такмичења које би требало да попуни клуб из Републике Српске, а прва на листи је Рогатица као вицешампион Прве лиге РС. Ипак, и то је под великим знаком питања јер екипа из мале средине без адекватне помоћи великог спонзора и општинских институција не може сама да изнесе терет много јачег такмичења од оног у којем је наступала до сада.

- Уколико нам стигне позив да наступимо у Лиги БиХ, размотрићемо га са свим члановима управе. Са одлуком нећемо журити јер не желимо да се залијећемо. Резултат који смо остварили прошле сезоне понос је свих нас у клубу и нашем малом граду - рекао је предсједник клуба Љубиша Рацковић.

Рогатица је прошле сезоне била друга након лигашког дијела такмичења са истим учинком као и лидер из Приједора који је имао бољи међусобни скор. У полуфиналу плеј-офа елиминисала је Дрину Принцип, да би резултатом 2:3 била поражена у финалној серији плеј-офа Прве лиге Републике Српске од Приједор Спартака који је стекао право наступа у Лиги БиХ идуће јесени. Уколико добије позив и прихвати га, Рогатица би кренула стопама Славије која је прошле године као вицешампион Српске ушла у Лигу БиХ умјесто Братунца који је одустао од такмичења, такође због лоше финансијске ситуације.

Прошла сезона била је дебитантска у Лиги БиХ за Будућност која је 2022. постала шампион Републике Српске. Стигла је до трећег мјеста у лигашком дијелу такмичења, да би у плеј-офу прво елиминисала Босну, а потом била поражена од Игокее у полуфиналу. У борби за треће мјесто надиграо их је Широки који је тако обезбиједио наступ у АБА 2 лиги, док се клуб из Бијељине надао позивници борда регионалног такмичења. Ипак, након повлачења дијела финансијера клуб се опредијелио за повратак у нижи ранг, односно Прву лиги Српске, док ће позивницу за наступ у АБА 2 лиги највјероватније добити Босна, која је именовала доскорашњег тренера Будућности Јосипа Панџу за кормилара.

Потписи

Нови члан Будућности постао је Милош Марковић који је стигао из КА Фабрика. Ово је само још један у низу потписа током посљедњих дана јер је бијељински клуб склопио уговоре са Миљаном Кљештаном, Динком Пељтом, Сашом Лазићем, Јованом Јевтићем, Александром Пиргићем, Ђорђем Мичићем, Јовицом Кецманом, капитеном Небојшом Еркићем, Новаком Манојловићем и Николом Ђорђићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана