Расплет на помолу: Претпосљедње коло Лиге шест могло би да ријеши све путнике у плеј-оф

Милан Зубовић
Расплет на помолу: Претпосљедње коло Лиге шест могло би да ријеши све путнике у плеј-оф

БАЊАЛУКА - Претпосљедње девето коло кошаркашке Лиге шест БиХ могло би да донесе расплет пред почетак плеј-офа и одреди све путнике у завршницу такмичења. 

Све три утакмице биће одигране данас од 19 часова. Младост ће угостити Слободу, Игокеа ће бити домаћин Босни, а Борац Широком. Екипа из Мркоњић Града јуриће своју прву побједу у овом дијелу такмичења и евентуалним слављем одузела би шансу Тузлацима да могу до четвртог мјеста на табели за које се боре са Босном која има бољу међусобну разлику у Лиги шест. 

Игокеа и Борац већ су осигурали наступ у плеј-офу и сада се боре за прва два мјеста на табели што им доноси предност домаћег терена у полуфиналу. Актуелни шампион угостиће актуелног освајача Купа БиХ који га је два пута побиједио ове сезоне па је сада прилика за реванш. Пораз Игокее у Сарајеву коштао је посла тренера Владимира Јовановића док је нови стратег Марко Цветковић у проблемима са играчким кадром јер вјероватно до краја сезоне неће играти Марио Накић који је врло битан члан ротације, а посљедњи меч прескочио је и искусни Сава Лешић који кубури са повредом. Евентуалним слављем Игокеа ће потврдити прво мјесто пред плеј-оф. 

Бањалучки тим поражен је од Широког у Лиги шест као и два пута у првом дијелу такмичења тако да сада спрема освету. 

Евентуалном побједом против директног ривала изборио би друго мјесто на табели јер у случају да након десетог кола има исти учинак као Игокеа биће иза ње јер има слабију међусобну кош разлику. Широки стиже растерећен јер је као првопласирани тим лигашког дијела осигурао наступ у АБА 2 лиги што је главни циљ бањалучког тима којем би друго мјесто на табели донијело предност домаћег терена у доигравању и врло вјероватно отворило пут ка новом наступу у другом разреду регионалног такмичења. 

- И поред обезбијеђеног плеј-офа што је сјајан учинак за нашу младу екипу и одличних резултата које постижемо у Лиги шест сигуран сам да мотивације неће фалити против Широког који је првак лигашког дијела. Волио бих да публика препозна моментум и да нам вјетар у леђа против одличног тима - рекао је тренер “црвено-плаве” екипе Зоран Кашћелан. 

Борац ће у посљедњем колу гостовати код Слободе, Игокеа код Широког, док ће Младост ићи на ноге Босни. 

Лига шест

1. Игокеа 8 6 2 635:557 14

2. Борац 8 6 2 609:572 14

3. Широки 8 5 3 614:582 13

4. Босна 8 4 4 643:615 12

5. Слобода 8 3 5 606:642 11

6. Младост 8 0 8 544:683 8

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана