Радош Шешлија повратник у тим бањалучког Борца: Не плашим се улоге лидера

Дарко Драгичевић
Радош Шешлија повратник у тим бањалучког Борца: Не плашим се улоге лидера

БАЊАЛУКА - Кошаркашки клуб Борац данас почиње с припремама у комплетном саставу. Након што су протеклих седам дана радили младићи под вођством стручног штаба на челу с тренером Зораном Кашћеланом, сад ће им се прикључити и старије колеге као и појачања која су Бањалучани довели у овом прелазном року.

Један од њих је и искусни Радош Шешлија који је већ с пуно успјеха носио дрес бањалучког клуба. Он је потписао уговор и представљаће велико појачање на унутрашњим позицијама.

- Разлог због којег се враћам у Борац јесте тај што су се поклопиле клупске и моје личне амбиције за нову сезону. Свидео ми се план и визија стручног штаба и надам се да ће све бити како треба. Бањалука ми је остала у лепом сећању у првом мандату тако да није било дилеме и срећан сам што сам опет у дресу Борца - рекао је Шешлија.

У новој сезони Бањалучани ће имати подмлађен тим тако да се од Шешлије очекује да својим искуством помогне екипи како би остварили што боље резултате и да буде један од лидера. Неколико играча с којима је сарађивао у Бањалуци су и даље у саставу.

- Екипа је доста промењена, остало је неколико играча с којима сам играо у првом мандату. Али сигуран сам да ћемо и ове године успети да се представимо као респектабилна вредна поштовања екипа где ниједном противнику неће бити пријатно када играју против нас. Већ неколико сезона сам у позицији да бих требао искуством да помогнем екипи, тако да ми та улога није страна. Трудићу се колико могу да оправдам поверење тренера и људи који су ме желели у екипи - поручио је кошаркаш.

Борац је протеклих сезона остварио веома добре резултате у домаћем првенству као и у регионалној АБА 2 лиги. Клуб је смањио буџет, најавио подмлађивање екипе тако да је тешко очекивати да се резултати понове.

- Биће тешко свакако, ово је нова екипа с пуно младих играча и стремићемо да будемо што бољи у то не сумњам, а сад да ли ћемо успети да поновимо добре резултате из прошлих сезона то ћемо видети на крају. Сигурно је да ћемо се трудити да они буду што бољи - додао је на крају Шешлија.

Иначе Борац је остао без већине искусних играча из прошле сезоне. Јан Ребец је појачао Крку, Мартин Џерон се вратио у Мексино, док ће Александар Ланговић наступати за пољску Спујну Старград. Стефан Лакић је појачао Металац из Ваљева, Душан Танасковић је отишао и МЗТ, док ће Синиша Шорак у наредној сезони бити члан Спарса.

Стигао и Радаковић

Нови члан бањалучког клуба постао је млади кошаркаш Филип Радаковић, који покрива позицију крила, а долази из Црвене звезде. Паралелно је играо за земунску Младост у лиги Србије и јуниоре Звезде. Био је члан јуниорске репрезентације Србије на Свјетском првенству у Мађарској и наступио је на пет мечева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана