Први меч Филипина гледаће 50.000 људи, не раде школе и институције

Танјуг
Први меч Филипина гледаће 50.000 људи, не раде школе и институције

МАНИЛА - Један од домаћина Свјетског првенству у кошарци, Филипини, одиграће данас прву утакмицу на Мундобаскету и извјесно поставити нови рекорд по броју гледалаца.

Како јавља извјештач Танјуга из Маниле, организатори против  Доминиканске Републике очекују долазак између 50.000 и 55.000 навијача у Филипино Арену, а да би рекорд “пао” предсједник државе Фердинанд Маркос суспендовао је рад у школама и јавним институцијама у дијеловима града Метро Манила и Булакан, како би обезбиједио долазак што више људи у дворану.

Предсједникова администрација је саопштила да је одлука о суспендовању рада у школама и јавним институцијама званично ступила на снагу, али да су изузети јавни сектори чије дужности укључују пружање основних и здравствених услуга, припрему и одговор на катастрофе и извођење кључних владиних услуга.

Актуелни рекорд постављен је 1994. године на првенству у Канади, када је меч између Сједињених Држава и Русије гледало 21.616 навијача.

Меч између Филипина и Доминиканске Република, предвођене Карлом Ентонијем Таунсом, игра се од 20 часова по локалном времену, односно 14 часова по нашем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана