Првенство Републике Српске за пионирке: Лидер узео круну

М. З.
Првенство Републике Српске за пионирке: Лидер узео круну

ГРАДИШКА - Пионирке Кошаркашког клуба Лидер освојиле су титулу шампиона Републике Српске на финалном турниру одржаном у Градишци.

У финалу су побиједиле бањалучки Феникс резултатом 60:51, а најефикасније у домаћој екипи биле су Емилиа Јовичић са 20 и Анастасија Радивојац са 12 поена. Код Бањалучанки Теодора Њежић је убацила 19.

У мечу за треће мјесто Игман из Источне Илиџе савладао је Леотар из Требиња са 77:68. Најбољи стријелац финалног турнира била је чланица Игмана Нађа Рељић са 53 поена, док је за најкориснију играчицу проглашена Емилиа Јовичић из побједничке екипе.

- Наша титула дефинитивно је производ свих досадашњих тренинга и догађаја. Имамо добру генерацију која се својим великим радом изборила за шампионску титулу. То су дјевојчице које тренирају и такмиче се годинама док је ово производ њиховог рада. Вриједне су, добре пријатељице и ван терена, што се осјетило у игри нашег тима током цијеле сезоне - нагласила је тренер Лидера Огњенка Јовичић.

До титуле су стигле на домаћем терену, иако је било много муке да добију организацију завршног турнира.

- Иако имамо сјајне услове у дворани једва смо добили организацију, јер у граду нема хотела потребног за смјештај екипа. Помогао нам је КК Феникс из Бањалуке, као и министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић - изјавила је Јовичићева.

Као шампиони Српске требало би да наступе на завршници првенства БиХ, али то такмичење још није прецизирано.

- Такмичење на нивоу БиХ и даље је непознаница. Обично буду игране завршнице, мада у овом тренутку немамо термине. Проблем представља и неусаглашеност годишта младих играчица - навела је Јовичићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана