Прва лига Републике Српске за кошаркашице: Фениксов узлет

Милан Зубовић
Прва лига Републике Српске за кошаркашице: Фениксов узлет

БАЊАЛУКА - Трећи пут у клупској историји екипа Феникса постала је шампион Републике Српске за кошаркашице. До титуле ове сезоне играчице из Бањалуке стигле су без изгубљеног меча, а у финалу плеј-офа са 3:0 у серији биле су боље од бијељинске Будућности.

Трећу побједу избориле су на свом терену резултатом 70:54, што је означило почетак великог славља младих играчица које са клупе предводи тренер Дарко Косић. Са по 17 поена Феникс су у трећој утакмици предводиле Теодора Гвозден и Ивана Даковић, која је имала и десет скокова. Анђа Марендић додала је 13, а Милица Миловановић 12.

- Честитке мојим играчицама на сјајној сезони коју смо завршили без пораза, док је титула награда за уложени труд и рад. Поред трофеја задовољни смо чињеницом да смо афирмисали неке младе играчице из нашег погона, што за нас представља велики успјех. Оне су постале шампионке, што ће им бити нови елан за наставак каријера. Највећи терет током сезоне изнијеле су Ивана Даковић и Анђа Марендић, док су и остале кошаркашице сјајно искористиле прилику и одиграле своје улоге у тиму. И баш тако, тимски смо стигли до титуле уз одличну атмосферу која нас је красила, што нам је олакшало рад - рекао је Косић.

Финалну серију завршили су на најбржи могући начин.

- Током сезоне играли смо пет утакмица против Будућности, која нам је била највећи ривал. У финалу плеј-офа екипа из Бијељине играла је много боље него током сезоне и наша побједа са 3:0 у серији није била нимало лака. Све утакмице биле су веома тешке, јер се екипа из Бијељине није предавала ниједног тренутка, што је и нама годило, јер само тако можемо напредовати као тим, али и индивидуално - додао је Косић.

Освајањем титуле Феникс је стекао право наступа у Лиги БиХ у којој је био вицешампион 2021. године, да би прошле сезоне испао из такмичења, када није остварио ниједну побједу.

- Већ данас крећемо са организацијом наредне сезоне. Играћемо Лигу БиХ и правимо планове за њу - рекао је Косић.

Шампионке

Шампионску титулу освојиле су Анђа Марендић, Анастасија Зељковић, Лана Чолић, Ивана Даковић, Теодора Гвозден, Јована Милинић, Милица Миловановић, Бојана Стакић, Сара Личина, Милица Ковачевић, Милица Праштало и Теодора Њежић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана