Приједор Спартак шампион Српске

Сретен Митровић
Приједор Спартак шампион Српске

РОГАТИЦА – Кошаркаши Приједор Спартака нови су шампиони Републике Српске након што су у четвртом сусрету плеј-офа савладали Рогатицу 82:66 и укупним резултатом 3:1 у серији дошли до трофеја.

Финале је била тврда утакмица а пресудила је чињеница да је Приједор имао више играча у ротацији те да је домаћи тим од 13.минута остао без плејмејкера Ненада Цвјетковића. У борби за  лопту под кошем гостију остао да лежи. Након указане помоћи констатована је повреда скочног зглоба  лијеве ноге  и то је био крај његове игре.

Изласком из игре плеја Цвјетковића екипа Рогатице није била она што је била на почетку утакмице када је  водила  са резултатом 7:0, 9:2, 12:4, 19:10, 22:16 итд. То воћство се  почело топити из минуте у минуту и трећа четвртина је окончана са 53:59 за госте. Ни четврта није била боља, па је утакмица завршена заслуженом побједом гостију, али су домаћи играчи ипак добили овације својих вјерних навијача. Изгубили су од боље екипе и не морају жалити.

-Играли смо колико смо могли и пружили достојан отпор бољој екипи која нас је током првенства и плеј-офа пет пута побиједила, а ми њих једном,  рече капитен Рогатиччана Немања Окиљевић уз честитке Приједорчанима и жељу да наставе добро играти и у шампионату БиХ.

Окиљевић, као капитен, захвалио се и својим саиграчима на достојном презентовању клуба и општине у овом  за рогатичке прилике и услове елитном такмичењу. Захвалио се и вјерним навијачима који су их пратили годинма, поготово у тек минулом првенству у коме су догурали до вицешампиона лиге и разигравања.

Нај утакмици, која је почела након минут  ћутања којом је одата пошта страдалим у Београду, у екипи Рогатице најбољи појединац не само своје екипе него и цијелог сусрета био је капитен Немања Окиљевић са великих 27 поена. Донекле га је пратио Дејан Ивковић са 14 поена. Девет поена постигао је Мирослав Милидраг, по шест Лука Радмиловић и Александар Мркајић и четири Никола Пилиндавић.

Код Приједорчана најефикаснији је био Бојан Лулић са 22 поена. Пратио га је Немања Станковић са 19 и Коља Вучини са 16 поена, а у листу стријелаца уписали су се и сви остали кошаркаши са списка тренера Данила Палалића и то је,  признају Рогатичани,  у крајњем и одлучило ову занимљиву, али за око тврду утакмицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана