Приједор-Спартак потврдио наступ у Лиги БиХ

Милан Зубовић
Приједор-Спартак потврдио наступ у Лиги БиХ

ПРИЈЕДОР - Кошаркашки клуб Приједор-Спартак наступаће идуће сезоне у Лиги БиХ, потврдио је “Гласу Српске” предсједник овог спортског колектива из града са Сане Драгослав Кабић.

Приједорчани су по други пут у својој историји постали шампиони Српске, али за разлику од 2016. године када нису ни аплицирали за наступ у вишем рангу сада су се одлучили на тај потез јер желе да направе искорак и неће да пропусте указану прилику.

- Дефинитивно смо се пријавили за наступ у Лиги БиХ и надам се да ћемо се успјети организовати у овим тешким временима. Имамо подршку града и публике док се надамо да ће се и спонзори више заинтересовати јер смо здрава кошаркашка средина. Већ смо почели са одређеним припремама и имамо неколико техничких ствари које морамо да обавимо прије свега, а ту мислим на нови паркет и кошеве у дворани - изјавио је Кабић.

Тренер Данило Палалић синоним је за екипу посљедњих година и он ће водити тим из свог родног града у дебитантској сезони у Лиги БиХ.

- Палалић остаје тренер. Он је наша икона, има ауторитет, енергију и стручност па вјерујем да ће оформити добру екипу којој ће опстанак бити првенствени циљ. Њему је препуштено да се бави појачањима и жеља нам је да ангажујемо млађе момке који нису прескупи док сигурно нећемо доводити неке ислужене играче. Уједно ћемо ангажовати и сталног тренера омладинских категорија јер желимо да додатно омасовимо клуб и створимо базу за први тим. То је нека наша визија клуба за пет наредних година. Сви знамо да су времена тешка, али ћемо се борити. Здрава смо кошаркашка средина и надам се помоћи свих привредника са подручја нашег града - нагласио ја Кабић.

Тренер Палалић је рекао да је у сталном контакту са предсједником клуба и да још треба да утаначе неке детаље у вези са новом сезоном.

- Моја визија је да екипа буде састављена од млађих играча жељних доказивања. Не можемо довести десет нових играча јер то не би било продуктивно - рекао је Палалић.

Празно мјесто

Одустајањем Будућности од наступа у Лиги БиХ отворено је мјесто за клуб из Републике Српске, али је велико питање ко ће се ухватити у коштац са много већим изазовима него што је то случај у Првој лиги Српске. По логици догађаја Рогатица би као вицешампион требало да добије позивницу за наступ, али је тешко очекивати да екипа са истока Српске то прихвати, јер не може финансијски издржати. Трећа је била Дрина Принцип, а четврти Радник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана