Приједор и Рогатица играју финалну серију плеј-офа Прве лиге РС

М. З. - С. М.
Приједор и Рогатица играју финалну серију плеј-офа Прве лиге РС

ПРИЈЕДОР - Битка за шампиона Републике Српске почиње у недјељу (19) часова када ће кошаркаши Приједор Спартака угостити Рогатицу у првој утакмици финалне серије плеј-офа.

Биће то обрачун двије екипе које су лигашки дио такмичења завршиле на првој и другој позицији, а Приједорчани имају предност домаћег терена док су добили обје утакмице против наредног противника. Шампион ће стећи право наступа у Лиги БиХ идуће сезоне. Приједор је био шампион Српске 2016. године, али је одустао од наступа у вишем рангу.

- Честитам Рогатици пролазак у финале. Ради се о екипи искусних играча који годинама играју завршницу и биће нам веома тешко да дођемо до побједе. Имају предност под кошем, а ми на вањским линијама док је и домаћи терен на нашој страни. Ипак, он не мора много да значи јер серија дуго траје. Очекујем побједу, али не резултатом 3:0, а исто тако нећемо изгубити са 0:3. Прва утакмица је битна због психолошке предности, мада је битнија она посљедња. Миран сам пред финале и то желим да пренесем на своје играче. Говорим им да дају све од себе и уживају у финалу - изјавио је тренер Приједорчана Данило Палалић.

Кошаркаши Рогатице надали су се великом финалу и жеља им се испунила. Иду на мегдан Приједор Спартаку свјесни тежине предстојећег сусрета. Капитен Рогатичана и један од најбољих играча Немања Окиљевић очекује врло тешку утакмицу за коју се са саиграчима интензивно припрема.

- Објективно гледано Приједорчани су у благој предности. Поред осталог и ради тога што су домаћини првог, трећег и евентуално петог сусрета. Сигурно је да ћемо пружити достојан отпор па нека побиједи бољи. Ми смо свој циљ већ остварили и свјетла образа окончавамо ову кошаркашку сезону. Зато у Приједор идемо уздигнуте главе, а бићемо добри домаћини и гостима из Приједора у реванш утакмици - рекао је Окиљевић.

И тренер Рогатице Драган Којић-Која рече да ће утакмица бити тешка.

- Једино нас Приједорчани ове сезоне побиједили у оба сусрета и ред је да им се реванширамо - поручио је Којић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана