Предсједник ЖКК Орлови незадовољан стањем у Лиги БиХ: Ограничити број појачања за плеј-оф

Милан Зубовић
Предсједник ЖКК Орлови незадовољан стањем у Лиги БиХ: Ограничити број појачања за плеј-оф

БАЊАЛУКА - Руководство Женског кошаркашког клуба Орлови апелује да до почетка наредног шампионата БиХ буде промијењен систем такмичења, односно буде укинута одредба о довођењу играчица пред почетак плеј-офа.

У табору актуелног шампиона БиХ огорчени су чињеницом да је клубовима дозвољено да ангажују кошаркашице пред сам старт доигравања, чиме се у неравноправан положај доводе они клубови који током сезоне улажу новац и стварају играчице.

- Систем такмичења је накарадан и то стање мора бити промијењено. Имамо ситуацију да се током сезоне клубови "провлаче" до плеј-офа и онда могу да доведу комплетну квалитетну петорку коју ће платити само тај мјесец и доћи до трофеја па сав труд осталих који су се мучили током сезоне пада у воду. Тражимо да буде смањен број појачања за плеј-оф или да буде утврђен неки датум до којег се могу доводити играчице. Рецимо, могао би да послужи модел из Румуније, гдје крајем фебруара завршава прелазни рок па играш са играчицама које си ангажовао до тада. У том случају све екипе су у равноправном положају - истакао је предсједник Орлова Лука Лугоња за "Глас Српске".

Поносан је на остварене резултате екипе из прошле сезоне која је освојила Куп Републике Српске те првенство и Куп БиХ.

- Поносни смо на чињеницу да смо Игокеа и ми кошаркашки шампиони БиХ и да на најбољи начин представљамо кошарку Републике Српске - додао је Лугоња.

Заједно са осталим сарадницима не сједи скрштених руку па заједно формирају тим за који ће претрпјети промјене у односу на прошлу сезону.

- Стварамо добру екипу и желимо да подигнемо квалитет на виши ниво. Преговарамо с појачањима и тражимо само "суви квалитет," док ћемо форсирати и наше млађе играчице. Вјерујем да ћемо имати јачу екипу него што је то био случај прошле сезоне. Посљедња појачања су Јелена Зорић из Србије и Американка Сафија Ли. Раније је стигла Милица Ђокић док ће остати сестре Хана и Јана Предојевић, Јелена Тадић, Данијела Митровић, Марија Вулић, а наша велика жеља је да остане и Драгана Домузин те буде носилац екипе. Напустиле су нас Горана Кондић, Тијана Шипка и Ивона Кракић које су имале жељу да оду из клуба - нагласио је Лугоња.

WABA лига

Орлови ће и наредне сезоне играти WABA лигу што ће им бити пета сезона у регионалном такмичењу. Поред Бањалучанки за наступ у новој сезони још су се пријавили УБИ Грац (Аустрија), Бановићи, Лавови (БиХ), Монтана (Бугарска), Будућност (Црна Гора), Загреб (Хрватска), Цеље (Словенија), Краљево, Слога Пожега, Дуга Шабац (Србија). Редовна годишња скупштина лиге заказана је за 30. јун у Славонском Броду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана