Пред Бањалучанима одлучујући турнир АБА 2 лиге: Нема калкулација

Дарко Драгичевић
Пред Бањалучанима одлучујући турнир АБА 2 лиге: Нема калкулација

БАЊАЛУКА - Пред кошаркашима Борца је завршни турнир АБА 2 лиге на којем ће покушати да изборе пласман у доигравање. Бањалучани су након 10 кола на половичном учинку од по пет побједа и пораза.

На посљедњем турниру у Широком Бријегу екипа ће одмјерити снаге са Пелистером, Хелиосом и Сутјеском. Ове три екипе се на табели налазе испод Бањалучана и свака побједа би била и те како значајна. Први ривал је македонски Пелистер (15 часова) са четири побједе и шест пораза. Изузетно искусна екипа коју води бивши играч Партизана Андреј Магдевски, док је ту Јуре Планинић, те бек Стефан Мијовић, бивши кошаркаш Леотара и Младости. Главни играчи тима су још Американци.

- За мене је мало изненађење лош резултат Пелистера у досадашњем дијелу лиге. Имају веома искусну екипу са неколико одличних интернационалаца, тако да нас очекује веома тежак и неизвјестан меч. Ми ћемо покушати да искористимо младост наше екипе, да одиграмо чврсто у одбрани, што треба да нам отвори транзицију и лагане поене. Сигурно је да ћемо покушати да наметнемо свој ритам - истакао је Санди Грубелић, кошаркаш Борца.

Оно што радује Бањалучане је да су  млади играчи искористили шансу у Требињу као и да се нова појачања све боље уклапају у тиму. Борац је довео Санија Чампару и раније Ђорђа Милошевића.

- Стручни штаб је задовољан партијом младих играча који су одиграли сјајан меч и сад су на слатким мукама. Такође, наши нови саиграчи су се одлично уклопили. Ријеч је о искусним кошаркашима који су играли у вишим ранговима, тако да су се брзо адаптирали на наш систем и вјерујем да ће моћи пуно да нам помогну у наредним дуелима - додао је Грубелић.

У Борцу не желе да се баве калкулацијама пред завршни балон. Чак пет екипа рачуна да може да избори пласман у доигравање.

- Не бавимо се калкулацијама. Нисмо ниједног тренутка рачунали колико би нам побједа требало за пролазак. Идемо меч по меч. Искрено, највише смо концентрисани само на Пелистер. Касније ћемо мислити на наредне противнике. То је једино исправно. Балон је специфичан систем гдје се игра меч на свака два дана, тако да екипа мора да буде не само физички већ и ментално спремна на то - поручио је на крају Грубелић.

Стигао и Бојанић

Борац је добио још једно појачање. У екипу је дошао Вук Бојанић, крилни центар који је играо за Леотар, а раније за Ловћен.  Бојанић је жеља тренера Зорана Кашћелана. Умјесто њега требињски клуб је довео Николу Пилиндавића, члана Рогатице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана