Познати детаљи несреће у којој је погинуо Дру Гордон

ГС
Познати детаљи несреће у којој је погинуо Дру Гордон

Тужне вијести о смрти бившег кошаркаша Партизана Друа Гордона (33) преплавиле су свјетске медије у петак, а сада су откривени и детаљи саобраћајне несреће.

Наводи се да је старији брат Арона Гордона, кошаркаша Денвер Нагетса, возио троточкаша аутоцикл у четвртак на локалном сеоском путу југоисточно од Портланда и да је након несреће преминуо на лицу мјеста.

Гордон је на путу Спрингвотер прешао у супротну траку и сударио се са путничким возилом, из којег су две особе пребачене у болницу са повредама које нису опасне по живот.  Додаје се да Дру није био под утицајем алкохола или дроге, док су читаве околности још под истрагом.

Гордон је био један од миљеника навијача Партизана и у сезони 2012/2013 носио је дрес клуба, који је напустио у марту 2013. године прешавши у Динамо из Сасарија. Била је то претпосљедња година за црно-беле у Евролиги пре повратка претходне сезоне.

Дру је тако почео каријеру на Старом континенту, затим променио велики број екипа, између осталог и Банвит, Лијетувос Ритас, Зенит, Зјелону Гору, Автодор, Локомотиву, Будивељник. Играо је и у НБА лиги за Филаделфију и неколико развојних састава.
Посљедњи ангажман имао је прошле године у Јапану и тиму Ризинг Зефир Фукуока.

Од кошаркаша су се опростили КК Партизан, Денвер Нагетси, као и многи други, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана