Познат састав екипа за кошаркашку Лигу БиХ: Српска остала без клуба

Г.С.
Познат састав екипа за кошаркашку Лигу БиХ: Српска остала без клуба

БАЊАЛУКА - Управни одбор Кошаркашког савеза БиХ потврдио је све учеснике за наредну сезону у Лиги БиХ која ће доживјети одређене промјене у односу на прошлу.

Планирано је да такмичење у највишем рангу почне 7. октобра, што раније није било пракса када је датум старта такмичења обично одређиван “у минут до 12”. Лига ће бројати 13 клубова, један више у односу на прошлу сезону и такмичиће се Широки, Борац, Слобода, Босна, Леотар, Промо, Младост, Славија, Спарс, Посушје, Орловик, Приједор-Спартак и Рама. За разлику од прошле сезоне нема Зрињског, који је испао у нижи ранг, јер је био посљедњи на табели, док је Будућност одустала од такмичења због слабије финансијске ситуације па се након само једне сезоне вратила у Прву лигу Републике Српске, коју је освојила 2022. године. Одустајање тима из Бијељине значило је да то упражњено мјесто припада Кошаркашком савезу Републике Српске. Ипак није дошло до попуне клубом из Српске, већ је такмичење проширено на 13 екипа, а дебитанти Приједор - Спартак, Орловик из Жепча и Рама из Прозора улазе као прваци Републике Српске, односно КС Система А и КС Херцег-Босне.

Прошле сезоне када је Братунац одустао од наступа у Лиги БиХ због лоше финансијске ситуације замијенила га је Славија као вицешампион Републике Српске, а и сада се очекивало да буде слична ситуација, односно да мјесто буде понуђено Рогатици, која је заузела друго мјесто из Приједорчана, а уколико они одбију Дрини Принцип или Раднику мада до тога није дошло па ће Српска и даље имати пет клубова у лигашком дијелу такмичења.

Шести клуб биће Игокеа, која ће се прикључити такмичењу пред крај сезоне, када крене Лига шест за првака која је понов уведена умјесто прошлосезонског плеј-офа. У Лигу шест пласираће се првих пет тимова из лигашког дијела сезоне, односно 24 одиграна кола.

Видачић води Слободу

Драгољуб Видачић је нови тренер тузланске Слободе са којом је потписао уговор за наредну сезону. Рођен у Требињу, одрастао у Вишеграду, гдје се афирмисао у Варди. Затим је био члан ИМТ-а, Црвене звезде, Партизана, Хемофарма, Работничког, Македоникоса, Војводине, Черкасија... Тренерску каријеру је почео у јуниорима Звезде, водио је Варду, Босну Леотар и суботички Спартак, док је једно вријеме радио у Кини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана