Повратак Симанића за побједу Борца

Милан Зубовић
Foto: Фејсбук

ЖЕПЧЕ - Прву побједу у Лиги БиХ ове сезоне уписали су кошаркаши Борца који су славили на гостовању код Орловика резултатом 96:77 у трећем колу.

Бањалучки тим доживио је поразе у прва два кола од Широког и Босне, али сада је показао да је на правом путу. Осим побједе и добре игре, тренера Марка Шћекића може радовати и повратак на паркет Стефана Симанића којем је ово била прва утакмица у сезони.

Момак који игра на позицији центра имао је проблема са повредом рамена па је так сада добио прве минуте. Сусрет је завршио са 14 поена, а ефикаснији од њега био је Вук Бошковић са 17, док је Срђан Гаврић убацио 13, а по десет Дарко Талић и Ђорђе Тополовић. 

- Много битна побједа за нас и то на веома тешком гостовању код незгодне екипе. Било је падова у нашој игри током меча, што смо успјели да превазиђемо и утакмицу мирно приведемо крају те дођемо до првог тријумфа у Лиги БиХ. То нам даје елан да наставимо у истом ритму, поготово након пораза у прва два кола. Несрећно смо изгубили од Босне тројком у посљедњој секунди, али вјерујем да ће нам се вратити у наредним мечевима - рекао је Симанић за “Глас Српске”. 

Поред побједе, радује га и повратак на терен. 

- Имао сам повреду рамена због које нисам био на терену мјесец и по дана и ово је била моја прва утакмица па ми је и због тога пао камен са срца јер је тешко гледати саиграче, а при том им не можеш помоћи. Искрено, задовољан сам својом партијом, поготово када се зна колико сам дуго био одсутан и да сам одрадио само два тренинга пред меч. Ипак, најбитније је да смо побиједили - навео је Симанић. 

Остали резултат

Широки - Јахорина 90:64, Слобода - Промо 91:80, Посушје - Леотар 55:82, Раднички - Младост 86:77. Босна - Славија, Мостар - Спарс (играно синоћ). Пласман: 1. Широки 3-0, 2. Леотар 2-1, 3. Горажде 2-1, 4. Младост 2-1, 5. Слобода 2-1, 6. Босна 2-0, 7. Борац 1-2, 8. Јахорина 1-2, 9. Промо 1-2, 10. Орловик 1-2, 11. Славија 1-1, 12. Спарс 1-1, 13. Посушје 0-3, 14. Мостар 0-2. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана