Потоп Звезде: Олимпија у посљедњих осам минута дала 24 поена

ГС
Потоп Звезде: Олимпија у посљедњих осам минута дала 24 поена

Кошаркаши Црвене звезде одиграли су меч десетог кола са екипом Олимпије из Милана и том приликом су изгубили резултатом 71:93.

Доста спор старт обје екипе је обиљежио прву четвртину. Улоге су биле компромитоване максимално, па лидери тима нису успјели да се истакну у потпуности. Утакмицу су добро стартовали Давидовац на једној, односно Маодо Ло на другој страни.

Ипак, и поред неких грешака насталих како у нападу, тако у одбрани и нешто осјетнијег заостатка, Звезда у самој завршници успијева да успостави квалитетнију игру, па долазе до само једног поена заостатка и добрим резултатом за улазак у другу четвртину.

Креће Звезда добро поготком за два Недовића, али покреће Милано серијом од 7:0, у којој се посебно истакао Бортолани. Маодо Ло је наставио да игра фантастичну кошарку до краја полувремена.

Ипак, ту се појављује Давидовац по други пут на овој утакмици да извуче Звезду из лошег резултатског низа. Офанзивни скокови, отворене тројке и све је ишло њему на руку.

На крају дионице пробудио се и Милош Теодосић са неколико брзих поена, а онда је услиједила фантастична тројка након леђне промјене, којом је избацио Тонута из одбране. Услиједио је делиријум у Арени.

Прво полувријеме је обиљежила умјерена игра, али и доста тренерских надмудривања. Мали број поена доказује и исподпросечно расположење у шуту, али и веома добра одбрана обје екипе.

Друго полувријеме је било оличје коначног резултата. Стартовали су домаћи са неколико везаних кошева, али онда ствар у своју руку узимају Шилдс, Ло и Миротић и биљеже вјероватно најбоље друго полувријеме у сезону, преноси Телеграф.рс.

Држала се Звезда скоро до краја, али друга половина четврте четвртине је био моменат када су изабраници Сферопулоса у потпуности потонули. У посљедњих осам минута игре Милано је постигао чак 24 поена, док је Звезда узвратила са тек 10.

Најефикаснији у екипи Звезде били су Давидовац са 18 поена и шест скокова, односно Недовић са 16 поена. 11 поена је додао Митровић, уз пет скокова и три асистенције и двије украдене лопте.

У екипи Миланеза најбољи појединац је био Маодо Ло са 32 поена, четири скока, три асистенције и двије украдене лопте. Добар је био Шилдс са 19 поена и пет скокова. Николо Мели је додао 11 поена.

Звезда наредну утакмицу игра код куће против Ефеса, док ће екипа Олимпије Милана код куће дочекати екипу Жалгириса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана