Порторико послије продужетка савладао Јужни Судан

Танјуг
Порторико послије продужетка савладао Јужни Судан

МАНИЛА - Кошаркаши Порторика су послије продужетка савладали Јужни Судан резултатом 101:96 (81:81) у мечу првог кола Б групе у којој је и репрезентација Србије.

Јужни Судан је имао предност од пет до осам поена током већег дела меча и све до почетка посљедње дионице, у коју је ушао са плус седам. Порториканци су међутим успјели да се врате у меч и чак уђу у посљедњи минут са плус три. Дебитант на Свјетском првенству је ипак успио да избори продужетак, тројком најбољег стријелца утакмице Карлика Џонса 10 секунди прије краја.

У продужетку је Порторико показао да је много искуснији у утакмицама на великим такмичењима и тако стигао до побједе која му широм отвара врата пласману у другу рунду такмичења.

Стивен Томпсон Џуниор је са 21 поеном предводио Порторико до побједе, Тремонт Вотерс је додао 19, Џорџ Кондит 18, Исмаел Ромеро 16, а Исаија Пинеро 14. Доскорашњи члан Црвене звезде Џон Холанд постигао је два поена за пет минута проведених у игри.

Џонс је био најефикаснији играч утакмице са 38 поена, а код Јужног Судана су двоцифрени још били и Венијен Габријел са 15, Дут Јок Кацуол са 13, а Нуни Омот и Мариал Шајок са по 11.

Други меч првог кола Б групе од 14 часова играју Србија и Кина. У другом колу играће Србија - Порторико и Јужни Судан - Кина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана