Пораз од Галатасараја, Игокеа игра за пето мјесто

М.З.
Foto: ГС

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее играће утакмицу за пето мјесто на свом турниру којег су организовали поводом 50. рођендана клуба.

Послије пораза од ЦСКА екипа из Александровца поражена је и од Галатасараја резултатом 71:82 у другом мечу групе А па је остала без прилике да се бори за бољи пласман. 

Прво полувријеме донијело је бољу игру Галатасараја који је диктирао темпо док се Игокеа мучила. Тренер домаћег тима Владимир Јовановић поново је био лишен помоћи четири играча која нису играла ни против ЦСКА, Едина Атића, Марка Јошила, Косте Кондића и Стефана Мудија. 

То му је поново правило проблеме његовом тиму јер није могао да рачуна на два плејмејкера па је морао да импровизује на позицији „јединице“. Поред младог Огњена Станковића улогу организатора игре преузимали су Марко Јеремић и Драган Милосављевић те Амсал Делалић, али је и поред тога домаћин држао прикључак са тимом из Истанбула. 

На крају првих десет минута игре био је пет поена у минусу баш као и на полувремену. Исти размак био је и на истеку 30 минуте, иако је у овом периоду Игокеа повела са 49:48, поенима Зорана Николића у 27. минуту. 

Ипак, више од тога нису могли и гости су брзо вратили предност на своју страну. Галата којег од ове сезоне са клупе предводи црногорски стручњак Звездан Митровић полако је увећао предност па ће у сутрашњем мечу са ЦСКА одлучити ко ће у финале, а ко у борбу за треће мјесто на турниру. 

Најбољи код домаћина био је Зоран Николић са 19 поена, 12 је додао Никола Танасковић који је повриједио кољено у посљедњем минуту утакмице и са болном гримасом на лицу напустио утакмицу уз помоћ саиграча. 

Код гостију је Џона Радебо постигао 15, а по 14 Кори Волден и Садик Кабача.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана