Пораз Борца од Подгорице: Завршница кобна за „црвено-плаве"

Д.К.
Foto: Аба лига

СУБОТИЦА – Кошаркаши Борца поражени су у мечу другог кола АБА 2 лиге у Суботици од Подгорице са 67:66.

За разлику од првог меча, када одбрана Борца није била на висини задатка, сада је напад заказао, па су Бањалучани у другом кварталу постигли само 11 поена. 

Имали су и Подгоричани проблема у нападу, у одлучујућој четвртини убацили су свега седам поена, али успјели су да славе. Милутин Ђукановић био је незаустављив за Бањалучане постигао је укупно 12 поена, а пратили су га Џејлон Милер, Марко Кљајевић и Огњен Чарапић са по 11 поена. 

Распуцао се Ђукановић крајем друге и почетком треће четвртине. 

Имали су Подгоричани су том периоду максималних 13 поена предности (47:60). Успјели су Бањалучани серијом 12:0 у финишу треће и почетком четврте четвртине да приђу на само поен заостатка (57:60), осам минута прије краја. 

Услиједио је период од скоро четири минута у којем нису поентирали ни једни ни други. Ипак, повели су накратко, 62:60, након чега су Подгоричани тројком Марка Кљајевића успјели да прекину низ од 15 поена Борца у низу. 

На крају се ушло у егал завршницу у посљедња два минута. Водио је Борац 66:65, а онда је четири секунде прије краја Дејлен Кунц поентирао и поново вратио предност на страну Подгоричана. 

У посљедњем нападу на мечу изблокиран је Радош Шешлија и након драматичног финиша побједа је припала црногорском тиму. Управо је Шешлија са 14 поена био најефикаснији у редовима Борца, два мање додао је Борис Драгојевић. 

Шеф струке Бањалучана Зоран Кашћелан истакао је да тек мора анализирати како је његов тим дјеловао током цијелог сусрета. 

-Прије свега да честитам Подгорици на побједи. Један мали детаљ је наизглед направио разлику на крају, али треба да анализирамо комплетну утакмицу. Мислим да одвајање које је имала Подгорица крајем треће и почетком четврте четвртине је било нешто на шта нисам поносан, али на реакцију моје екипе и на карактер који су показали послије – то је добра порука. Али све је то карактерситика младих екипа да губе концентрацију и на крају нас је лоше заграђивање коша и утрчавање кроз чеону линију нас је коштало велике побједе, која би пуно значила. Исто тако мислим да ће мојој младој екипи и пораз значити да растемо, и из утакмице у утакмицу напредујемо – рекао је Кашћелан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана