Пол Пирс омаловажавао Дончићев успјех

ГС
Foto: Танјуг

Лука Дончић је, са разлогом, тема број један у НБА лиги због спектакуларне партије коју је приредио у ноћи између петка и суботе. Словенац је у мечу Далас Маверикса против Атланта Хокса постигао чак 73 поена, уз шут из игре 25/33.

То је изазвало многе позитивне реакције, али и оне негативне, попут коментара које је током меча остављао прослављени ас Пол Пирс.
Некадашњи члан Бостон Селтикса је често "твитовао" и у критиковао је одбрану која није постојала у мечу Мавса и Хокса (148:143).
"Недостаје ми вријеме кад се играла одбрана у НБА лиги", написао је некадашњи шампион НБА, након што је видио како се Дончић шета до коша.

"Не могу да вјерујем да сам у истој недjељу сведочио двије утакмице са 70 и више поена неког играча. Ова лига је луда тренутно", истакао је Пирс, након што је Џоел Ембид прије пар дана убацио 70 кошева.

Дончић постигао 73 поена
Истина је да су Далас и Атланта играли крајње "мекано", те да је Атланта генерално ове сезоне врло лоша у том сегменту игре.

Ипак, Дончић је имао 61,5 одсто за три поена, те 85 одсто за два, што је свакако фасцинантно.

У историји НБА лиге више од Дончића убацили су Вилт Чемберлен, 100 и 78 поена, док је Коби Брајант спаковао 81 поен Торонто Репторсима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана