Покушевски жели играти за Србију на СП

М.З.
Покушевски жели играти за Србију на СП

ОКЛАХОМА СИТИ - Генерални менаџер Оклахома Тандер ситија Сем Прести потврдио је да члан његовог тима Алексеј Покушевски жели играти на предстојећем Свјетском првенству.

Прести је исти онај функционер НБА лигаша који је српском кошаркашу прошле године забранио игра за "орлове", као би напредовао индивидуално. 

Наиме, као што обичаји у најјачој лиги свијета налажу, послије завршетка сезоне организују се конференције за медије на којима сви чланови клуба одговарају на питања новинара. Када је упитан за младог српског играча, Прести је открио и занимљив детаљ.

- Мислим да ће играти за репрезентацију на љето и по мени је то добра ствар. Његов напредак је видљив. Током сезоне имао је грешке, то је нормално, млад је, али како сезона одмиче тако можете да видите колико је у ствари напредовао - рекао је Прести.

Покушевски је ове сезоне просјечно биљежио 8,1 поен, 4,7 скокова и 1,9 асистенција по мечу и да није било проблема са повредом, вјероватно би статистика изгледала још боље.

- Знате шта је занимљиво код њега? Ако бисте гледали први дио сезоне, првих 30 утакмица. Покушевски је био једна од три-четири главне приче о нашем тиму у том периоду. Онда дође крај сезоне, догоди се све и свашта и заборавите напредак који је направио. Не критикујем никога, само говорим колико информација се појави и нешто се заборави. Имао је сјајну годину, радио је током љета, био је стартер на почетку сезоне - додао је Прести. 

У Оклахоми су увјерени да ће све доћи на своје са Алексејем који у децембру пуни 22 године. 

- Процес је другачији, рекао сам раније да ћемо знати за четири године и мислим да је сјајно реаговао на различите околности. Био је у Развојној лиги, имао повреде, сазрио је, осјећа се комфорније. Његова одбрана, много је напредовао у томе. Сада боље штити обруч - закључио је Престик, преносе Новости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана