Подвиг кошаркаша Дрине Принцип Филипа Цвијетиновића: Нисам био свјестан шта сам урадио

Милан Зубовић
Подвиг кошаркаша Дрине Принцип Филипа Цвијетиновића: Нисам био свјестан шта сам урадио

ЗВОРНИК - Вијест о нестварном учинку Филипа Цвијетиновића на утакмици 11. кола Прве лиге Републике Српске одјекнуо је регионом.

Млади играч из Зворника уклесао је своје име у историју кошарке Републике Српске. Историјски подвиг остварио је у дресу Дрине Принцип, када је против Дервенте уписао квадрипл-дабл, двоцифрени учинак у четири статистичке категорије. Сусрет је завршио са 18 поена, 11 асистенција, 10 скокова и 10 украдених лопти, што никоме никада раније није пошло за руком у Републици Српској, БиХ, али вјероватно тако и у региону.

Цвијетиновић никада раније није уписао трипл-дабл, а сада је остварио раритетни рекорд.

- Прво па мушко, рекло би се. Никада раније нисам уписао трипл-дабл, а сада сам то “прескочио” и стигао до квадрипл-дабла. Мислим да је то први квадрипл-дабл у региону, јер нигдје нисам нашао податак да је то неко уписао прије мене - рекао је Цвијетиновић за “Глас Српске”.

Капитен зворничког тима није очекивао да ће остварити овакав учинак.

- Нисам имао намјеру да то остварим и утакмицу смо почели као и сваку до сада, са максималним залагањем да дођемо до побједе. Међутим, кренуло ме у свим категоријама па су ми са клупе сугерисали да наставим још јаче, јер сам близу нестварног рекорда. Послушао сам их, а и саиграчи су ми помогли колико су могли, док су сви у дворани навијали за мене да то постигнем до краја утакмице. Осјетио сам ту искрену подршку са трибина и на крају стигао до циља - навео је Цвијетиновић, који игра своју четврту сезону у клубу, након што је прије тога двије провео у тузланској Слободи.

Мало је недостајало да му измакне рекорд.

- Лако сам стигао до поена и асистенција, али је било теже стићи до освојених лопти и скокова. “Украо” сам десету лопту и недостајао ми је још један скок за квадрипл-дабл. У тим тренуцима баш ми се занедало да ухватим лопту, јер су противници почели да погађају све у нападу па једноставно нисам имао прилику да дођем до још једног скока. Ипак, некако се и то десило минут и по прије краја сусрета - рекао је Цвијетиновић.

Послије утакмице није био свјестан шта је постигао.

- Био сам срећан због побједе и личног учинка, али у том тренутку нисам био свјестан шта сам урадио. Тренер и саиграчи су приредили малу прославу за мене, а све је налегло дан-два послије утакмице, када су почеле да ми стижу честитке са свих страна и да ми честитају људи на улици. Мени је то стварно лијеп осјећај и веома драго због тога - истакао је Цвијетиновић.

Амбиције

Према Цвијетиновићевим ријечима амбиције су у вези са вишим рангом такмичења.

- Најмлађа смо екипа у Првој лиги и најстарији играч има 23 године. Само један кошаркаш је са стране и то из Новог Сада, док смо сви остали из Зворника и прошли смо млађе селекције. Већ неколико година желимо да изборимо наступ у Лиги БиХ и прошле сезоне стали смо у полуфиналу плеј-офа, мада смо имали лијепу шансу. Тренутно смо седми на табели, а четврти нам бјежи само једну побједу и вјерујем да ћемо изборити плеј-оф - навео је Цвијетиновић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана