Подгорица домаћин Суперкупа АБА лиге; Гордић: Игокеа има конкурентан тим

Дарко Драгичевић
Подгорица домаћин Суперкупа АБА лиге; Гордић: Игокеа има конкурентан тим

ПОДГОРИЦА - Након три године паузе враћа се АБА Суперкуп као увод у нову сезону регионалне кошарке. На овогодишњем издању учествоваће и Игокеа из Александровца умјесто београдске Црвене звезде.

Домаћин такмичења је Подгорица, а за разлику од ранијих такмичења када није било разигравања, ове године ће се након четвртфинала играти и мечеви за пласман, што значи да ће љубитељи кошарке сваки дан бити у прилици да виде четири меча.

Вољом жријеба Будућност Воли ће у четвртфиналу играти против Задра, док ће се други црногорски тим СЦ Дерби састати са ФМП-ом. Побједници ових мечева ће играти у полуфиналу. У другој половини “костура” су четвртфинални парови Цедевита Олимпија - Игокеа, односно Партизан - Мега. Поражени из четвртфиналних дуела ће наставити борбу за пласман од петог до осмог мјеста.

Суперкуп ће отворити управо Цедевита Олимпија и Игокеа у 12 часова. Повратник у тим из Александровца Немања Гордић ће опет играти у Подгорици, гдје је са пуно успјеха носио дрес Будућности, и то у шампионској генерацији.

- Сигурно да је лијепо опет бити у Подгорици, гдје сам освојио шампионску титулу. Што се тиче Игокее, екипа је конкурентна и добро попуњена на свим позицијама. Играмо у АБА лиги и ФИБА Лиги шампиона. Играо сам и раније за Игокеу, све ми је већ познато, није било тешко да се вратим. Прије два дана смо се комплетирали, имали смо проблема са повредама, недостаје нам центар Џеки Кармајкл. Приоритет је добар тренинг да се што прије уиграмо. Надам се да ће нам овај Суперкуп добро послужити - рекао је Гордић.

Херцеговац је, иначе, рекордер у регионалном такмичењу. Играјући за Будућност, Морнар, Игокеу, Партизан и Цедевиту Гордић је постао најбољи поентер (3.257) и асистент (1.132) у регионалном такмичењу. У новој сезони има шансу да поправи рекорде.

- Драго ми је што ћу имати прилику да опет играм у АБА лиги. Надам се да ће бити још поена и асистенција и да ће уз то и екипа остваривати добре резултате - поручио је Гордић.

Повратници

За неколицину кошаркаша Игокее играње у Подгорици биће, у суштини, повратак на терен гдје су већ наступали током каријере те прилика за нови сусрет са старим пријатељима. Осим Немање Гордића, дворана је веома добро позната и центру Зорану Николићу те репрезентативцу БиХ Едину Атићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана