Почела нова сезона: Четири српска НБА адута

ГС
Почела нова сезона: Четири српска НБА адута

ЊУЈОРК - Четири адута на терену и један поред њега имаће Србија у новој сезони НБА лиге која почиње ноћас.

Никола Јокић, Никола Јовић, Василије Мицић, Богдан Богдановић и тренер Дарко Рајаковић имаће велике улоге у својим тимовима као што је био случај прошле сезоне, док ће млади Никола Ђуришић играти за развојни тим Атланте, а Никола Топић ће пропустити сезону због повреде. Клубови нису много мијењали екипе током љета и можда највећи трејд је одрадио Денвер који је довео Расела Вестбрука да буде испомоћ Џамалу Мареју.

Управа Нагетса сматра да им је потребан још један играч екстра класе да врате титулу у своје витрине након 2023. године, када су једини пут постали шампиони. Евидентно је да Јокић, Арон Гордон и Мареј не могу сами да дођу до краја. Денвер је у ужем кругу фаворита уз Минесоту, Милвоки, Далас, Бостон и Феникс. Тим из Колорада ће нову сезону отворити у ноћи између четвртка и петка од четири часа против Оклахома Сити Тандера, а Јокић није задовољан како је његов тим изгледао и играо у припремном периоду.

- Нисмо играли предсезону на начин на који је требало да одиграмо. Одбрана није била ни близу жељеног нивоа, нисмо могли да погодимо ништа. Свеукупно, играли смо јако лоше и смушено целу предсезону. Зато се надам да можемо да се побољшамо када почне лигашки део. Морамо сви много боље. То нам је најважније. Морамо да размишљамо позитивно и будемо окружени таквом енергијом. Сви желимо да будемо бољи, зато се надам да идемо у правом смеру - рекао је Јокић.

Актуелни шампион Бостон неће се олако одрећи титуле. Тандем Џејсон Тејтум - Џејлен Браун уз Ала Хорфорда и Џруа Холидеја можда је и највећи фаворит за титулу коју је до сада освајао рекордних 18 пута. Тимбервулвси ће покушати да направе искорак и дођу до великог финала након што су прошле сезоне стигли до финала Западне конференције, гдје је Далас био бољи од њих. Маверикси сматрају да 14 година након прве титуле могу стићи до друге јер су годину искуснији. Милвоки се нада да ће Јанис Адетокумбо бити на свом нивоу те да ће неки нови момци искочити у први план па да ће вратити титулу у свој град. Феникс је имао велика очекивања прошле сезоне, али се није прославио и сада би да то исправи.

Нови уговор Гордону

Кошаркаш Денвера Арон Гордон договорио се о продужењу уговора до јуна 2029. године. Гордон је имао уговор са Денвером до јуна 2025. године, а по новом ће у наредној сезони зарадити 23 милиона долара. Он би у периоду од 2025. до 2029. требало да заради 133 милиона долара. Гордон (29) је члан Денвера од 2021. године, а прије тога је играо за Орландо. Прошле сезоне просјечно је биљежио 13,9 поена, 6,5 скокова и 3,5 асистенција по мечу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана