Почиње четвртфинална серија плеј-офа Лиге БиХ: Битке за трофеј и АБА 2 лигу

Илан Зубовић
Почиње четвртфинална серија плеј-офа Лиге БиХ: Битке за трофеј и АБА 2 лигу

БАЊАЛУКА - Српски дерби четвртфинала плеј-офа кошаркашке Лиге БиХ одиграће Борац и Леотар. Два клуба која се изузетно добро познају поново ће укрстити копља јер су такмичење у лигашком дијелу завршили на другом, односно петом мјесту.

Бањалучани су стали у четвртфиналу АБА 2 лиге и сада су фокусирани на првенство јер желе поново да изборе наступ у регионалном такмичењу.

- Прва утакмица је најбитнија и њу морамо да добијемо, да одбранимо домаћи терен па да растерећенији идемо у Требиње. Посебних изненађења неће бити јер се добро познајемо и добро знамо да нам неће бити нимало лако. Леотар има добру, квалитетну, искусну екипу са домаћим играчима који имају јак карактер. Добро су уклопљени, свако зна своју позицију и у успону су форме. С друге стране ми утакмицу морамо озбиљно схватити и само тако можемо до побједе. Имамо много адута којима ћемо одговорити и наравно надам се нашој побједи - рекао је капитен Борца Срђан Гаврић.

Борац је добио обје утакмице ове сезоне па му тренер требињског клуба Марко Ичелић даје улогу фаворита у овој серији.

- Честитам мојим момцима на свему што су урадили до сада. Напредовали су на личном плану, као екипа смо расли из кола у коло, оставили велике кошаркашке центре иза нас и све то без страних играча. Чека нас серија са Борцем који је фаворит, ако погледамо његов буџет, квалитет и логистику. Обе утакмице смо изгубили на два поседа и сигурно је да ћемо скупо продати кожу. Ипак, у оваквим серијама све је могуће па морамо да будемо максимално концентрисани. Њихов квалитет под кошем морамо да зауставимо великом борбеношћу односно да контролишемо скок уз што мање изгубљених лопти. Крај је сезоне, добро се познајемо и нема неких посебних тајни. Енергија и концентрација ће пресудити - рекао је Ичелић.

Врло тежак посао у четвртфиналу имаће и Славија која се састаје са Широким који је лигашки дио завршио као први са само једним поразом.

- Чека нас Широки, тако да кажем други најтежи ривал којег смо могли да добијемо. Иза њих је сјајна сезона, играју одлично и фаворити су за финале јер ми се чини да су једина екипа која може угрозити Игокеу. Одиграли смо двије коректне утакмице са њима и знам да не можемо много да пријетимо. С обзиром на то да смо новајлије у Лиги БиХ и да смо изборили плеј-оф јасно је да смо пребацили нека очекивања тако да улазимо растерећено у овај меч. Наравно, то не значи да нисмо без амбиција и желимо направити изненађење. Растерећеност се може видјети у томе да нам рука буде опуштенија, али никако не смијемо да играмо необавезно. Скупо ћемо продати кожу и надам се трећем мечу - изјавио је тренер Славије Срђан Станић.

Његов колега са клупе Будућности Јосип Панџа вјерује да ће у двије утакмице доћи до полуфинала и изборити наступ у АБА 2 лиги.

- Имали смо супер сезону и осам везаних побједа, али сада се то све заборавља крећемо из почетка што је чар плеј-офа. Босну смо једном добили, као и они нас те се показало да домаћи терен није био кључан. Босна је касније кренула и у ходу склопила добру екипу док смо ми напредовали током сезоне па радили доселекцију и сада ћемо покушати да изборимо полуфинале и АБА 2 лигу. Здрави смо и спремни да добијемо прве двије утакмице - нагласио је Панџа.

Парови, субота: Будућност - Босна (19), Широки - Славија (20). Недјеља: Борац - Леотар (19.30). Четвртак: Игокеа - Спарс (17).

Кошаркашице

Окршај актуелног вицешампиона и шампиона обиљежиће полуфинале плеј-офа Лиге БиХ, а кошаркашице Орлова угостиће Плеј оф у суботу од 19 часова. Бањалучанке нападају своју другу титулу која им је прошле сезоне измакла у мајсторици, док Сарајке желе да стигну до четвртог пехара у овом такмичењу. У другом полуфиналу, које је на распореду у недјељу од 19.30 сати, састаће се Бановићи и Лавови.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана