Почео Игокеин турнир поводом 50. рођендана

М. З./СРНА
Foto: ГС

БАЊАЛУКА- Међународни кошаркашки турнир поводом 50 година постојања Кошаркашког клуба "Игокеа" свечано је вечерас отворен у Бањалуци у присуству највиших званичника Републике Српске.

Свечаном отварању турнира на кошаркашком терену на отвореном у Националном тениском центру присуствују предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, премијер Радован Вишковић, министри у Влади Српске и бројни љубитељи кошарке.



Ријеч је о јединственом догађају, јер ће се турнир у Бањалуци играти на отвореном, а у Лакташима у дворани.

На специјално уређеном централном терену Националног тениског центра у Бањалуци, те у Спортској дворани у Лакташима, публика ће имати прилику да ужива у мечевима великих европских клубова на којем ће, осим домаћина, играти београдски "Партизан", "Галатасарај" из Истанбула, "Турк телеком" из Анкаре, те "Хапоел "из Јерусалима.

Турнир ће званично бити отворен утакмицом између "Игокее" и московског "ЦСКА".



Сваки дан играће се двије утакмице, а у суботу, 9. септембра, биће одигран меч ветерана "Игокее" и пријатеља клуба, на којој би, осим регионалних кошаркашких звијезда, требало да наступи и предсједник Додик, који је некада играо за "Игокеу".

Кошаркашки клуб из Александровца основан је 1973. године под називом "Поткозарје".

"Игокеа", која овај назив има од 1997. године, данас је препознатљив кошаркашки клуб који наступа у регионалној АБА лиги, а више пута освајао је првенство и Куп БиХ.

Прије прве утакмице између Игокее и ЦСКА из Русије

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана