По нови брејк за Фајнал фор

Г.С.
По нови брејк за Фајнал фор

МАДРИД - Поправног више нема и мајсторица ће отклонити све дилеме. Побједник иде на Фајнал фор Евролиге, док ће поражени причати како није искористио историјску прилику да се домогне завршног турнира.

Утакмица одлуке између Реала и Партизана на распореду је вечерас од 21 час у Мадриду, гдје су Београђани уписали двије побједе које нису потврдили пред својим навијачима па се стигло до петог меча.

Реал ће покушати да постане први тим који је везао три побједе и прошао даље након што је губио са 0:2, те тако направи историјски преседан. Уједно, и Партизан може исписати историју уколико још једном слави у главном граду Шпаније. У том случају постаће први тим који је добио мајсторицу на гостујућем терену, а до сада је 29 тимова имало 2:0 у серији и пролазило даље. Међу “црно-бијеле” се враћа Кевин Пантер који је одрадио суспензију од двије утакмице, а био је играч прве утакмице коју је ријешио тројком у посљедњој секунди. Београђани не могу без проблема јер је сезона завршена за Алексу Аврамовића који је оперисао сломљену шаку, а домаћин ће бити без суспендованог Гершона Јабуселеа и повријеђеног Габријела Дека те одраније Венсана Поаријеа.

Два играча на обје стране биће у посебном фокусу. Главна фигура домаћег тима дефинитивно ће бити Валтер Таварес којег је тренер Ћус Матео одмарао на прошлом мечу против Уникахе у првенству Шпаније, а колико он значи екипи, видјело се у четвртој утакмици коју је практично сам изнио на својим леђима. Статистика каже да ја имао бар једну блокаду у посљедњих 14 утакмица, по пет скокова те индекс корисности 14 и више, по чему је четврти играч Евролиге. У одсуству Дека и Јабуселеа велики жртву мораће да поднесе ветеран Ентони Рендолф на крилним позицијама.

На другој страни, код Партизана све очи су уперене у Пантера, чији се изостанак и те­ како осјетио на мечевима у “Арени”. Жељен је освете и мотивисан да одведе екипу на Ф4 у Каунас. Велике битке водиће са Најџелом Вилијамсом Госом, док сви очекују његов сусрет очи у очи са Серхијом Љуљом који је иницирао инцидент на другој утакмици након којег је услиједила општа туча на терену.

Још један веома битан фактор у игри Партизана је и тренер Жељко Обрадовић. Искусни лисац има одговор на све проблеме и све ситуације зна да окрене у своју корист. Обрадовић зна како психолошки спремити екипу за овај сусрет и онај тим који буде мање нервозан, доћи ће до побједе.

Мајсторице

Мајсторицу за одлазак на Фајнал фор вечерас од 20 часова играће Монако и Макаби у Монте Карлу. Обје екипе по једном су одбраниле домаћи терен, али и направиле брејк тако, да је меч одлуке у Кнежевини. Барселона је раније прошла на Фајнал фор, а синоћ су пету утакмицу играли Олимпијакос и Фенербахче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана